Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έτοιμη για μία δυναμική παρουσία στην διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου (ITB)

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έτοιμη για μία δυναμική παρουσία στην διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου (ITB)

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έτοιμη για μία δυναμική παρουσία στην διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου (ITB)

-22 Νησιά φιλοξενούνται στο περίπτερο της ΠΝΑΙ

Η Διεθνής Έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ Berlin) αποτελεί βαρόμετρο για την πορεία της σεζόν. Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης (7-11 Μαρτίου 2018), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει δυναμικά με ένα εντυπωσιακό περίπτερο, έχοντας μαζί της 22 νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. 

Η ΠΝΑΙ, εναρμονιζόμενη με τις πλέον σύγχρονες πρακτικές τουριστικής προβολής, επικεντρώνεται σε μία πρωτότυπη και αναβαθμισμένη αισθητικά παρουσία στις σημαντικότερες, διεθνείς τουριστικές εκθέσεις όπως η ΙΤΒ. Κύριο μέλημα της Περιφέρειας αποτελεί η παρουσίαση των νησιών, με τρόπο που θα αναδεικνύεται η ιδιαίτερη και συνάμα μοναδική τουριστική ταυτότητα, καθενός ξεχωριστά.

Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παίρνουν μέρος στην ITB η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Λέρος και οι Λειψοί από τα Δωδεκάνησα καθώς επίσης η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Αμοργός, η Αντίπαρος, η Σέριφος, η Σίφνος, η Μήλος, η Φολέγανδρος, η Κύθνος, η Νάξος, η Άνδρος, η Ίος, η Κέα, η Πάρος και η Τήνος από τις Κυκλάδες. Στο περίπτερο της Περιφέρειας θα φιλοξενηθεί και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου.

Η ΙΤΒ Berlin συγκεντρώνει την «αφρόκρεμα» της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη γερμανική αγορά. Στην περσινή διοργάνωση, συμμετείχαν 10.000 εκθέτες από 184 διαφορετικές χώρες και οι επισκέπτες έφτασαν τους 109.000. Όπως σημειώνει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, τα μηνύματα για τα νησιά από τη γερμανική τουριστική αγορά είναι ιδιαίτερα θετικά και με την άρτια και ενισχυμένη παρουσία στην ΙΤΒ, αναμένεται να τονωθεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον για τους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου.

Αναλυτικότερα, η κα Παπαβασιλείου δηλώνει: «Τα μηνύματα για τα νησιά μας είναι άκρως ενθαρρυντικά. Οι κρατήσεις από τη Γερμανική κι απ’ όλες σχεδόν τις τουριστικές αγορές κινούνται ανοδικά. Στην ΙΤΒ θα σχηματίσουμε πλέον την ακριβή εικόνα για την πορεία της τουριστικής περιόδου.

Η διεθνής τουριστική έκθεση του Βερολίνου αποτελεί το ιδανικό μέρος για να αναδειχθούν οι νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου. Παράλληλα προσφέρει μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην ΙΤΒ, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη τουριστική έκθεση διεθνώς με ένα περίπτερο 322 τετραγωνικών μέτρων, παρέχοντας τη δυνατότητα στα νησιά μας να πάρουν μέρος δωρεάν και να ενισχύσουν τη θέση τους στην γερμανική τουριστική αγορά.

Στόχος μας είναι να αφήσουμε ισχυρό το νησιωτικό μας αποτύπωμα και να ξεχωρίσουμε ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Οι ιδιαίτερες ομορφιές του κάθε τόπου αναδεικνύονται μέσα από το μοντέρνας αισθητικής περίπτερο μας θα εκφράζει τη μοναδική πολυνησιακή μας ταυτότητα».

ADVERTORIALS