Στις 7 Μαρτίου ο διαγωνισμός για το ΛΑΚΙΤΙΡΑ στην Κω

Στις 7 Μαρτίου ο διαγωνισμός για το ΛΑΚΙΤΙΡΑ στην Κω

Στις 7 Μαρτίου θα διενεργηθεί ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΛΑΚΙΤΙΡΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», η οποία έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 106 ια του Ν. 3588/2007.

Ως γνωστόν, με την παραπάνω απόφαση ορίστηκε ως ειδικός εκκαθαριστής η Deloitte Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Λογιστών, η οποία είχε προκηρύξει ανεξάρτητο Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σκοπό την πώληση του συνόλου του Ενεργητικού της ΛΑΚΙΤΙΡΑ, ο οποίος επρόκειτο να διενεργηθεί την 15.01.2018, η διενέργεια του οποίου ανεστάλη μέχρι την 25.01.2018, δυνάμει της από 15.01.2018 προσωρινής διαταγής που χορηγήθηκε από τον Πρόεδρο του Εφετείου Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι

Στον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν προσέλθει, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το money-tourism.gr, οι εξής, έξι ενδιαφερόμενοι:

  • Γιάννης Χατζηλαζάρου των H Hotels
  • Κώστας Κωνσταντινίδης των ATRIUM Hotels
    EUROBANK

  • ATLANTICA της οικογένειας Νικολαϊδη και του κορυφαίου tour operator TUI

  • Αγγλικό fund στο οποίο συμμετέχουν ο Thomas Cook και η ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldiana

  • Fund ισραηλινών συμφερόντων, το οποίο τα τελευταία χρόνια εξαγοράζει συστηματικά ξενοδοχειακά ακίνητα.



Η EUROBANK, κατέθεσε προσφορά, για να διασφαλίσει το χαμηλότερο τίμημα, ώστε τα τρία ξενοδοχεία να μην καταλήξουν σε κάποιον αγοραστή με τίμημα χαμηλότερο του δανεισμού που έχει παράσχει στην εταιρία.

Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ DELOITTE, ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
ΛΑΚΙΤΙΡΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜ ΠΛΕΙΟΔ ΔΙΑΓ_31.01.2018

Το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγάλο και για το νέο διαγωνισμό, αν και η δικαστική εμπλοκή, έχει προκαλέσει προβληματισμό, σε σημαντικούς ξενοδοχειακούς παράγοντες.

money-tourism.gr

ADVERTORIALS