Πιστοποίηση του Καλύμνικου Πρωινού από το ΞΕΕ

Πιστοποίηση του Καλύμνικου Πρωινού από το ΞΕΕ

Το πρωινό της Καλύμνου εντάσσεται στην πρωτοβουλία ‘Ελληνικό Πρωινό’ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Για την Κάλυμνο όλοι ξέρουν ότι είναι το νησί των σφουγγαράδων και τα τελευταία χρόνια ότι είναι και ο υπ’ αριθμόν 1 ευρωπαϊκός προορισμός αναρρίχησης, λόγω της ποιότητας των βράχων της. Εκτός όμως από αυτά υπάρχει και η γαστρονομία της... Η Κάλυμνος, “το νησί του ύψους και του βάθους”όπως χαρακτηρίζεται, διαθέτει τη γαστρονομία των βοσκών της με τις αρχέγονες γεύσεις της τυροκομίας της, αλλά κυρίως διαθέτει τις μοναδικές γεύσεις της θάλασσάς της. Ένα νησί που παρά την κρίση, εξακολουθεί να διακινεί τον μεγαλύτερο παράκτιο αλιευτικό στόλο της χώρας που οργώνει το Αιγαίο -και όχι μόνο.

Η Κάλυμνος είναι “δωρική” στην έκφρασή της και κατ’επέκταση στη γαστρονομία της, τα προϊόντα όμως που παρήγαγε, πάντα τα αξιοποιούσε με τον καλύτερο τρόπο. Για παράδειγμα, το γλυκό της κρασί “Ανάμα” από την ποικιλία Φωκιανό, από το 1280 οι Σταυροφόροι το φύλαγαν για τον Πάπα.

Στις 29 Οκτωβρίου 2017, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πιστοποιείται το Καλύμνικο Πρωινό, κατά το πρότυπο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Το “Ελληνικό Πρωινό” είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που συνδέει και αξιοποιεί τον πολιτισμικό-γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την ελληνική ξενοδοχία.

traveldailynews.gr

ADVERTORIALS