Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ συνεχίζει τις προβολές στον Κινηματογράφο Ορφέα, την Τρίτη 30/01 στις 21:30, με το συνταρακτικό ιστορικό δράμα ''Ζώνη Ενδιαφέροντος''

Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ συνεχίζει τις προβολές στον Κινηματογράφο Ορφέα, την Τρίτη 30/01 στις 21:30, με το συνταρακτικό ιστορικό δράμα ''Ζώνη Ενδιαφέροντος''

ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ

Βραδιές Σινεμά

Προβολή Τρίτης 30/01

 

Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ συνεχίζει τις προβολές στον Κινηματογράφο Ορφέα, την Τρίτη 30/01 στις 21:30, με το συνταρακτικό ιστορικό δράμα Ζώνη Ενδιαφέροντος.

 

Ζώνη Ενδιαφέροντος (The Zone of Interest)                                                                  

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ

Παραγωγή: Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, 2023. Διάρκεια: 105’

Παίζουν: Κρίστιαν Φρίντελ, Σάντρα Ούλερ, Ραλφ Χέρφορθ, Γιόχαν Καρτχάους.

Μεγάλο Βραβείο και Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Καννών 2023, πέντε υποψηφιότητες στα επερχόμενα Όσκαρ.

Η ιστορία της καθημερινότητας του Ρούντολφ Ες, Διοικητή του Άουσβιτς, και της οικογένειάς του, όσο εκείνοι έζησαν στο κομψό σπιτάκι με τον κήπο, δίπλα στο ποτάμι, αντικριστά στον τοίχο του Άουσβιτς. Γύρω από το στρατόπεδο, η «ζώνη ενδιαφέροντος». Μέσα στο σπίτι, μια μπαναλιτέ που παραλύει τις αισθήσεις. Τρόμος, ησυχία και χαμόγελο. Και στο φόντο το φουγάρο που φτύνει μαύρο καπνό και δυσοσμία που νομίζεις ότι αισθάνεσαι.

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην καρδιά του σκοταδιού, όπου φρίκη, γαλήνη, γενοκτονία και γλυκιά ζωή αγκαλιάζονται με έναν αποστασιοποιημένο τρόπο, ο οποίος αναδεικνύει με μεγαλοφυή λιτότητα τον πυρήνα του ιστορικού κακού. Χαλαρά βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρτιν Έιμις του 2014. Για πολλούς κριτικούς η πιο δυνατή ταινία της χρονιάς.

Trailer: https://youtu.be/c1b1FqwtbVY?si=iE84qQOXFjeJm4C1

Για κοινοποίηση: https://www.facebook.com/events/229265593575081

Είσοδος 5 €.

Σας περιμένουμε.

Καλές προβολές!

zone_of_interest.jpeg

ADVERTORIALS