Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ συνεχίζει τις προβολές στον Κινηματογράφο Ορφέα, την Τρίτη 23/01 στις 21:30, με το πλούσιο αφηγηματικό δράμα Shayda

Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ συνεχίζει τις προβολές στον Κινηματογράφο Ορφέα, την Τρίτη 23/01 στις 21:30, με το πλούσιο αφηγηματικό δράμα Shayda

ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ

Βραδιές Σινεμά

Προβολή Τρίτης 23/01

 

Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ συνεχίζει τις προβολές στον Κινηματογράφο Ορφέα, την Τρίτη 23/01 στις 21:30, με το πλούσιο αφηγηματικό δράμα Shayda.

 

Shayda                                                                                                                             

Σκηνοθεσία: Νούρα Νιασάρι

Παραγωγή: Αυστραλία, 2023. Διάρκεια: 117’

Παίζουν: Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι, Οσάμα Σάμι, Λία Πάρσελ, Μοτζίαν Άρια, Τζίλιαν Νγκάιγιεν, Σελίνα Ζαχέντια, Ρίνα Μουσάβι.

Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance 2023, επίσημη υποψηφιότητα της Αυστραλίας για τα Όσκαρ 2024, σε συμπαραγωγή της εταιρίας της Κέιτ Μπλάνσετ.

Μια νεαρή Ιρανή μητέρα και η εξάχρονη κόρη της βρίσκουν καταφύγιο στην Αυστραλία στη διάρκεια των δύο εβδομάδων της Ιρανικής Πρωτοχρονιάς. Μητέρα και κόρη βρίσκουν παρηγοριά στις τελετουργίες του Νορούζ, αλλά η επανεμφάνιση του εν διαστάσει συζύγου της Σάιντα, θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία της.

Εμπνευσμένη από προσωπικές ταινίες στις οποίες συναντώνται διαφορετικοί πολιτισμοί, η Shayda επιδιώκει να φωτίσει την εμπειρία των Ιρανών γυναικών, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να αποκτήσει μια εικόνα για το τι πραγματικά βιώνουν μέσα από μια ανθρώπινη ματιά, αποφεύγοντας τη στερεοτυπική προσέγγιση των μέσων μαζικής επικοινωνίας.

Trailer: https://youtu.be/QKj-HvKqLA0?si=uXh6WBhtFMh3asE8

Για κοινοποίηση: https://www.facebook.com/events/838359861422829

Είσοδος 5 €.

Σας περιμένουμε.

Καλές προβολές!

shayda.jpg

ADVERTORIALS