Πολυθεματικό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία, 5 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικότητας στη Ρόδο

Πολυθεματικό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία, 5 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικότητας στη Ρόδο

Πολυθεματικό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία, 5 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικότητας στη Ρόδο

Σε λιγότερο από 2 βδομάδες το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία γιορτάζει την πέμπτη δημιουργική του χρονιά – Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Αφιερωμένο στην κλασική μουσική, την φωτογραφία και το σινεμά, το 5ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία σηκώνει την αυλαία του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Ρόδο, στις 18 με 30 Σεπτεμβρίου του 2023 γιορτάζοντας την πολιτιστική γέφυρα Παρίσι-Ρόδος που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια.

Φέτος το ταξίδι ξεκίνησε τον Ιούλιο στο Παρίσι με την επιτυχημένη καλλιτεχνική εκδήλωση « Παρίσι-Ρόδος : Από τη μία όχθη στην άλλη » προσφέροντας στο κοινό του Παρισιού ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα τους καλοκαιρινούς μήνες, στη καρδιά του Παρισιού (για περισσότερα επισκεφθείτε την σελίδα του Φεστιβάλ). Η συμμέτοχή του κοινού ήταν μεγάλη, αποτέλεσμα του πρωτότυπου και μοναδικού καλλιτεχνικού προγράμματος, « της φανταστικής ομάδας του Φεστιβάλ που δουλεύει ακούραστα ολόχρονα, η καλύτερη συνταγή για την δημιουργία αξέχαστων εμπειριών» όπως αναφέρουν οι δύο καλλιτεχνικοί συνδιευθυντές Σάββας Καραντζιάς και Χρύσανθος Αντωνίου.

Το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Ρόδου θα φιλοξενήσει διεθνείς Γάλλους καλλιτέχνες όπως τoν Marcel Pérès και τους σολίστ Gilles Apap, Eva Zavaro, Clément Lefebvre, Myriam Lafargue κ.α. Η παιδαγωγική ομάδα της χορωδίας Mikrokosmos επιστρέφει συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το προηγούμενο έτος με τη συμμετοχή 1000 μαθητών από τα δημοτικά σχολεία της Ρόδου.

Το πρόγραμμα « Residency» του Φεστιβάλ παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας « Συρροές/ Confluence(s)», η οποία εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο στο Parc Floral de Paris, σε ένα από τα σημαντικότερα πάρκα του Παρισιού. Μετά την μεγάλη επιτυχία, ζητήθηκε παράταση της έκθεσης για ένα ακόμα μήνα καθώς θα είναι επισκέψιμη μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Είναι ένας ποιητικός περίπατος της Ρόδου, μια μαρτυρία από τα ίχνη της ιστορίας σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά του νησιού. Οι δύο φωτογράφοι, Christophe Fillieule και Peggy Herbeau, έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα καλλιτεχνικής διαμονής «Residency program Ευρωπαϊκή Πολυφωνία» κατά την διάρκεια της τέταρτης έκδοσης τον Οκτώβριο του 2022.

Τέλος, θα γίνουν προβολές ταινιών μικρού μήκους που γυρίστηκαν στο νησί της Ρόδου κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό για όλες τις εκδηλώσεις.

Γέφυρα Παρίσι-Ρόδος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία, είναι μια σημαντική Ελληνογαλλική συνεργασία που ξεκίνησε το 2019. Αυτός ο πρωτότυπος και πολυδιάστατος καλλιτεχνικός θεσμός δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés με έδρα το Παρίσι και της Ars Artis που έχει την έδρα της στη Ρόδο.

Για δεκαπέντε συνεχόμενες ημέρες, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι μουσικής και τέχνης. Στο φεστιβάλ δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να λάβει μέρος σε πολυάριθμα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες υψηλής αισθητικής στις οποίες συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα. Είναι ένας καινούργιος τρόπος γνωριμίας του κοινού με την κλασική μουσική μέσα από την τέχνη.

Ένας από τους κυριότερους στόχους του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως εξέχουσας καλλιτεχνικής πρωτεύουσας και η εδραίωση της σαν έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς πολιτιστικού τουρισμού διεθνώς. Επίσης, κύριο μέλημα του Φεστιβάλ αποτελεί η ανάπτυξη και η προώθηση της μουσικής στους νέους.

Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T). Είναι μια συν-διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου και του Οργανισμού Arts Spontanés. Με την σημαντική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Βουλής των Ελλήνων, των Δημοτικών επιχειρήσεων Ρόδου μονομετοχική ΑΕ (Δ.Ε.Ρ.Μ.ΑΕ), του Οργανισμού προώθησης Ροδιακού τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), του Οργανισμού Ars Artis, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, και από ιδιωτικούς φορείς που στηρίζουν ανιδιοτελώς τον Πολιτισμό.

Για να ζήσετε μοναδικές καλλιτεχνικές εμπειρίες ανακαλύπτοντας την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, σας προσκαλούμε στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί αρχές Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ηλεκτρονική σελίδα του Φεστιβάλ : www.festivaleuropeanpolyphony.com

Χρύσανθος Αντωνίου, Σάββας Καραντζιάς

Καλλιτεχνικοί συν-διευθυντές Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας Παρίσι-Ρόδος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Γραφείο Τύπου

 

 

ADVERTORIALS