ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ
Βραδιές Σινεμά
Προβολή Τρίτης 22/11
Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καθιερωμένες προβολές στον Κινηματογράφο Ορφέα για τη χειμερινή περίοδο, την Τρίτη 22/11 στις 21:30, με τη βραβευμένη γαλλική ταινία Το γεγονός.
Το γεγονός (L' Εvénement)
Σκηνοθεσία: Οντρέ Ντιγουάν
Παραγωγή: Γαλλία, 2022. Διάρκεια: 100’
Παίζουν: Αναμαρία Βαρτολομέι, Κέισι Μοτέ Κλάιν, Πιό Μαρμάι, Σαντρίν Μπονέρ, Ανά Μουγκλαλίς
Χρυσός Λέοντας και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας FIPRESCI στο 78ο Φεστιβάλ Βενετίας.
Στην επαρχιακή Γαλλία του 1963 η Αν, φοιτήτρια φιλολογίας, μένει έγκυος. Αποφασίζει να κάνει έκτρωση, κάτι το οποίο όμως είναι παράνομο και τιμωρείται με φυλάκιση. Η ιστορία του παράτολμου αγώνα να ορίσει τη ζωή της μετατρέπεται στο συγκλονιστικό, ελπιδοφόρο «Γεγονός». Μια ταινία που μιλά για το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην αυτοδιάθεση και την ελευθερία. Μια ψυχολογικά ευαίσθητη και κοινωνικά πανοραμική μεταφορά του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος της προσφάτως βραβευμένης με Νόμπελ συγγραφέως Ανί Ερνό.
Trailer: https://youtu.be/1XP-VoxiTHo
Είσοδος 5 €.
Σας περιμένουμε.
Καλές προβολές!
«Το τεχνικό ζήτημα που παρουσιάστηκε με τη μορφή “θορύβου” προερχόμενου, κατά τις αρχικές ενδείξεις, από τηλεπικοινωνιακές υποδομές, και επηρέασε τις επικοινωνίες εντός του FIR Αθηνών, έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως», αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Ο δημοσιογράφος είχε μεταφερθεί στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης.
Αρχίζουν να γίνονται κάποιες προσγειώσεις και απογειώσεις