H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ, σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Ορφέα, διοργανώνει αντιπολεμική βραδιά την Τρίτη 12 Απριλίου

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ, σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Ορφέα, διοργανώνει αντιπολεμική βραδιά την Τρίτη 12 Απριλίου

Αντιπολεμική Βραδιά

Τρίτη 12/04

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ, σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Ορφέα, διοργανώνει αντιπολεμική βραδιά την Τρίτη 12/04 στις 20:00, με προβολή της κλασικής αντιπολεμικής σάτιρας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ SOS Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει μουσική συνάντηση στο cinema bar του Ορφέα με τον DJ Sakis_K.

SOS Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα (Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb)

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Παραγωγή: Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., 1964. Διάρκεια: 94’

Παίζουν: Πίτερ Σέλερς, Τζορτζ Σ. Σκοτ, Στέρλινγκ Χέιντεν

Trailer: https://youtu.be/IE9CmX15PYA

Ένας Αμερικανός παράφρων στρατηγός διατάζει τα βομβαρδιστικά του να εξαπολύσουν πυρηνική επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Κι ενώ το Πεντάγωνο καλεί τη Μόσχα για να αντιμετωπίσουν από κοινού την ιδιόρρυθμη κατάσταση, πληροφορείται την ύπαρξη ενός μηχανισμού σοβιετικών αντιποίνων, ανεξέλεγκτων ακόμα και από το Κρεμλίνο. Αξεπέραστη μαύρη σάτιρα του Ψυχρού Πολέμου, πάντοτε επίκαιρη, και μία από τις καλύτερες κωμωδίες της κινηματογραφικής ιστορίας, με τέσσερις οσκαρικές υποψηφιότητες και τον Πίτερ Σέλερς σε τριπλό ερμηνευτικό ρεσιτάλ.

Η παρούσα δράση της ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ έρχεται να σταθεί μαζί με τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως τη δεδομένη χρονική περίοδο, προβάλλοντας στη μεγάλη οθόνη ένα δριμύ Όχι στον πόλεμοΌχι στον πόλεμο που διεξάγει σήμερα το ρωσικό κράτος, όχι σε διεργασίες που προετοιμάζουν το έδαφος για μια αντιρωσική πολεμική κλιμάκωση αύριο, όχι στον φασισμό οπουδήποτε και αν εμφανίζεται, όχι στις διακρίσεις. Ναι στην αλληλεγγύη απέναντι στους πολίτες της Ουκρανίας και κάθε αντίστοιχης χώρας, που μετατρέπονται σε πιόνια μιας γεωπολιτικής σκακιέρας. Ναι στην ανθρωπιά απέναντι σε κάθε πρόσφυγα πολέμου, από όποια χώρα και αν προέρχεται. Ναι στα ανοιχτά μάτια, τα ανοιχτά μυαλά, τις ανοιχτές καρδιές.

Περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο της ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ: https://kileko79.wordpress.com/

Είσοδος ελεύθερη.

Σας περιμένουμε, τηρώντας πάντα όλα τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια όλων μας.

Όχι στον πόλεμο.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

χδφψγβωβη ν.png

ADVERTORIALS