Βιβλιοπροτάσεις από το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ

Βιβλιοπροτάσεις από το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποχαιρετώντας τον Μάη... σκέψεις διάσπαρτες στον μυαλό όλων μας, επιτέλους καλοκαίρι.. τις σκέψεις όμως αυτές δεν μπορούν να τις μονοπωλούν μόνο οι εποχές και το πέρασμα της μίας στην άλλη.

Το διάβασμα είναι λυτρωτικό, σε ταξιδεύει αλλά χρειάζεται να του αφιερώσεις χρόνο.. άραγε με τα 10ωρα και 12ωρα που ετοιμάζονται και μάλιστα απλήρωτα, πώς θα δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στην οικογένειά μας.

Ο ελεύθερος μας χρόνος είναι πολύτιμος, είναι για ξεκούραση, για χαλάρωση.. κατακτήθηκε μέσα από αγώνες των εργατών, για να μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι..

Το πισωγύρισμα δεν θα το επιτρέψουμε.. δίνουμε πνοή και σημασία στους αγώνες μας..

Καλή ανάγνωση...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.......

1.Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑ

Συγγραφέας: ΚΟΡΝΙΛΙΑ ΦΟΥΝΚΕ, GUILLERMO DEL TORO

Εκδόσεις :Ψυχογιός

 

ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ. ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.

Στα παραμύθια υπάρχουν άνθρωποι και λύκοι, θηρία και νεκροί γονείς, κορίτσια και δάση. Η Οφέλια τα ξέρει όλα αυτά, όπως κάθε κορίτσι που έχει ακούσει ένα σωρό ιστορίες. Και καταλαβαίνει αμέσως τι είναι ο χαμογελαστός καπιτάν, με την άψογη στολή του, τις μπότες και τα γάντια του: λύκος.

Τίποτε όμως δεν μπορεί να την προετοιμάσει για τη φοβερή πραγματικότητα του μυστηριώδους σπιτιού του καπιτάν, στη μέση ενός πυκνού δάσους που κρύβει πολλά: μισολησμονημένες ιστορίες για χαμένα μωρά, λιποτάκτες πολεμιστές της αντίστασης που κρύβονται από τον στρατό, έναν λαβύρινθο, θηρία και νεράιδες.

Κανένας δεν μπορεί να κρατήσει την Οφέλια ασφαλή, καθώς ο λαβύρινθος την καλεί στη δική της ιστορία, όπου το τερατώδες και το ανθρώπινο είναι στενά δεμένα μεταξύ τους, όπου οι μύθοι ζουν με αίμα…

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και η ευπώλητη συγγραφέας ΚορνίλιαΦούνκε ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μετατρέψουν την ταινία του Ντελ Τόρο Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑ σε ένα επικό μυθιστόρημα φαντασίας. Μπροστά στους αναγνώστες ανοίγεται ένας κόσμος περίεργος και μαγικός, γεμάτος απίστευτους χαρακτήρες, όπως κατεργάρηδες Φαύνους, φονικούς στρατιώτες, τέρατα που τρώνε παιδιά, θαρραλέους επαναστάτες και μια χαμένη πριγκίπισσα που ελπίζει να συναντήσει ξανά την οικογένειά της.

2.Ο φτωχόκοσμος

Συγγραφέας: ΝΤΟΣΤΟΓΕΦΣΚΙ Φ.

Μετάφραση από τα ρωσικά και εισαγωγή: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή

 

Ο Φτωχόκοσμος βγήκε από το τυπογραφείο του Νεκράσοφ το Γενάρη του 1846. Την ίδια χρονιά ο Μπελίνσκι θα γράψει σε άρθρο του: «Στη ρωσική λογοτεχνία δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο μιας τόσο γοργής φήμης, σαν τη φήμη του κ. Ντοστογιέφσκι. Τα σχόλια για Το Φτωχόκοσμο και για την εμφάνιση ενός νέου και σπάνιου ταλέντου στο στίβο της ρωσικής λογοτεχνίας έχουν προηγηθεί αρκετά από την έκδοση του ίδιου του βιβλίου. Το να πετύχει κανείς ν’ αναστατώσει, να συγκλονίσει βαθιά την ψυχή του αναγνώστη, αλλά και, από την άλλη, να τον αναγκάσει ταυτόχρονα να χαμογελάσει ανάμεσα από τα δάκρυά του, ε, αυτό είναι Τέχνη! Αυτό είναι Ταλέντο! Τιμή και δόξα στο νέο ποιητή, που η μούσα του αγαπάει τους ανθρώπους που ζουν μέσα στις τρώγλες και στα υπόγεια!»

Και γιατί όλ’ αυτά; Μα γιατί εσύ είσαι μια ορφανή, γιατί είσαι μια κοπέλα απροστάτευτη, γιατί δεν έχεις κανένα φίλο ισχυρό που να σου δώσει την προστασία του. Αλλά τι κόσμος μπορεί να είναι αυτός, τι άνθρωποι, όταν δεν το λογαριάζουν για τίποτα να προσβάλουν μια ορφανή; Αυτοί είναι κατακάθια, είναι σκουπίδια και όχι άνθρωποι ... Κατά τη δική μου γνώμη, καλή μου, να, εκείνος ο λατερνατζής που είδα σήμερα εκεί στην Γκοροχοβάια εμπνέει περισσότερο σεβασμό στους άλλους απ’ ό,τι αυτοί. Αυτός, έστω, μπορεί να περπατάει όλη μέρα, μπορεί να κατασκοτώνεται, να περιμένει τη μουχλιασμένη, την ελεεινή πεντάρα για να φάει, για να ζήσει. Και παρόλ’ αυτά, αυτός ο λατερνατζής είναι ο ίδιος κύριος του εαυτού του, συντηρεί μόνος του τον εαυτό του. Δεν καταδέχεται να γυρέψει ελεημοσύνη.

3.Εκατό Χρόνια Μοναξιάς

Συγγραφέας:ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Πολλά χρόνια μετά, μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, ο συνταγματάρχης ΑουρελιάνοΜπουενδία θα έφερνε στον νου του το μακρινό απόγευμα που ο πατέρας του τον πήγε να γνωρίσει τον πάγο…

Μ’ αυτά τα λόγια ξεκινά ένα από τα γοητευτικότερα και πιο φημισμένα μυθιστορήματα του εικοστού αιώνα. Ένα έργο που «από στόμα σε στόμα», όπως άρεσε στον συγγραφέα του να λέει, διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στη βράβευση του Μάρκες με το Νομπέλ Λογοτεχνίας.

Η ιστορία μιας πόλης, του Μακόντο, και μιας οικογένειας, των Μπουενδία – και μέσα από τα πάθη, τα όνειρα, τις τραγωδίες, τις προδοσίες, τις ανακαλύψεις, τα θαύματα, τα μυστήρια και τις διαψεύσεις τους, η ιστορία μιας χώρας, μιας ηπείρου και ολόκληρου του κόσμου.

«Ο Δον Κιχώτης του καιρού μας». Πάμπλο Νερούδα

«Το πρώτο λογοτεχνικό έργο μετά τη Γένεση που πρέπει να διαβαστεί από όλο το ανθρώπινο γένος». The NewYorkTimesBook Review

 

 

 

4.Μακρουλά Μικρούλικα - 3. Ο ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ

Συγγραφέας: ΕΥΓΕΝΙΟΣΤΡΙΒΙΖΑΣ

Εκδόσεις: Κέδρος

Με τι κάνουν σκοποβολή οι Κένταυροι και πετυχαίνουν διάνα τρία βατόμουρα και μία μελιτζάνα; Με τι στολίζουν τα μαλλιά τους η Μινινί και η Μινονό, οι όμορφες Γιαπωνεζούλες με τα ματαξένια κιμονό; Με τι στρώνει το στρώμα του ο φακίρης και με τι πλέκει ένα θαλασσί ζακετάκι η γιαγιά του; Ποια φοβερή έκπληξη περιμένει τον Ερμόλαο τον αγκαθωτό και ωραίο σκαντζόχοιρο, όταν ένα ανοιξιάτικο μεσημέρι χτυπάει το ξυπνητήρι του και ξυπνάει από τον χειμωνιάτικό του ύπνο; Ένα βιβλίο γεμάτο εκπλήξεις που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, αλλά επιτρέπεται να το διαβάζουν και συνταξιούχοι σταθμάρχες, αν τους αρέσουν τα βατόμουρα και τα καλαμάκια της πορτοκαλάδας. (3++ ετών)

 

5.Η ζωή των αστεριών

Συγγραφέας:ΜΑΑΪΤΑ ΤΖΑΜΑΛ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Εκδόσεις:Σύγχρονη Εποχή

 


Ο ουρανός είναι το παράθυρό μας για το Σύμπαν. Κοιτάζοντας το βράδυ ψηλά, βλέπουμε μικρά σημαδάκια που σχηματίζουν όμορφα σχήματα. Είναι τα αστέρια.

Τι είναι όμως τα αστέρια; Πώς φτιάχνονται; Από τι αποτελούνται; Υπάρχουν για πάντα;

Ένα βιβλίο που εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον όμορφο κόσμο του Σύμπαντος. (8++ετών)

 

 

 

6.Τα δώδεκα σπίρτα

Συγγραφέας: ΡΑΒΑΝΗΣ - ΡΕΝΤΗΣ Δ.

Ζωγραφιές: Εύα Μελά

Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή

Ο Δημήτρης Ραβάνης-Ρεντής ξέρει καλά πως το παραμύθι, τέχνη κυρίως λαϊκή, είναι το καθρέφτισμα της ζωής. Ο συγγραφέας Tων δώδεκα σπίρτων χρησιμοποιεί ένα πλήθος στοιχείων από ευρωπαϊκά, ανατολίτικα και ελληνικά παραμύθια, για να περιγράψει τις περιπέτειες των ηρώων του και κυρίως του Καλόκαρδου. Γενναιόδωρος, δίκαιος, φιλότιμος, με ευγενικούς και λεπτούς τρόπους, γενναίος, έντιμος, τρυφερός, ρομαντικός. Το μόνο που του λείπει είναι το χρήμα μα, στις περισσότερες κοινωνίες, όποιος δεν έχει χρήμα βρίσκεται μακριά από την εξουσία...(12++ ετών)

 

31/05/21

ίπ΄πιί.JPG

ADVERTORIALS