Βιβλιοπροτάσεις Μαρτίου από το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ

Βιβλιοπροτάσεις Μαρτίου από το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Πορφυρίου 21, Κως - Τηλ/Φαξ: 2242022394 // email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // fb: @ergatiko.kentro.bsd

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Μάρτης μήνας της Άνοιξης, της φύσης που οργιάζει γεμίζοντας χρώματα κι αρώματα την γη μας. Με τις ζεστές και τις κρύες μέρες του, που μας μπερδεύει με τις εναλλαγές του, λες κι μας τραβάει πίσω στον χειμώνα από τη μια και μας σπρώχνει μπροστά φορτσάτος για το καλοκαίρι από την άλλη…

Έτσι κι η ζωή, εκεί που νομίζεις ότι οι δυσκολίες δεν θα περάσουν ποτέ, ότι τα προβλήματα είναι εμπόδια αξεπέραστα, ο γίγας αυτός που λέγεται άνθρωπος βρίσκει δύναμη και κουράγιο να τα ξεπεράσει, οδηγώντας την ζωή μπροστά..

Η άνοιξη, η ζωή, η ανάσα, η ανάγκη…. λέξεις γένους θηλυκού φέρνουν την ελπίδα και την προοπτική, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να το αποφασίσουμε..Λίγο πριν μας αφήσει ο τρελός Μάρτης και μπει ο ωραιότερος μήνας της Άνοιξης ο Απρίλης με τα "ανοίγματα"  του ,τις πασχαλιές και τα κρίνα σας προτείνουμε:

Καλή ανάγνωση….

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.......

1.Tο τελευταίο χελιδόνι

Συγγραφέας: ΦΛΩPATOY-ΠAΪΔOYΣH Ε.

Εκδόσεις :Σύγχρονη Εποχή

 

Μέσα από αυτοτελή επιμέρους επεισόδια, που εκτίθενται στην παρούσα έκδοση, περιγράφεται η ιστορία του τελευταίου χελιδονιού στο ταξίδι του για το ξεχειμώνιασμα. Άνθρωποι που ταξιδεύουν αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Άνθρωποι που απαντούν στις δυσκολίες της ζωής με τρόπο διαφορετικό. Συνδέονται, όμως, μεταξύ τους και διαπλάθονται αμοιβαία.

 

2.Τα σταφύλια της οργής

Συγγραφέας: SteinbeckJohn

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

 

Η ιστορία μιας από τις χιλιάδες οικογένειες του αμερικανικού Νότου που έχασαν τα πάντα, εν μέσω της μεγάλης ύφεσης.Με τα λιγοστά υπάρχοντά ταξιδεύουν προς τη Γη τη Καλιφόρνια, ελπίζοντας να βρουν δουλειά και ψωμί. Ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα του 20ου αιώνα.

3.Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ

Συγγραφέας:ΜΟΥΛΤΑΤΟΥΛΙ (ΝΤΟΥΕ-ΝΤΕΚΕΡ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ)

Εκδόσεις: Ατέχνως

Αρχή φόρμας

Τέλος φόρμας

Αρχή φόρμας

Τέλος φόρμαςΣ Συ

Ένας Ολλανδός κρατικός υπάλληλος στην Ινδονησία του 19ου αιώνα, αποκαλύπτει το μηχανισμό εκμετάλλευσης και διαφθοράς των Ολλανδών αποικιοκρατών σε αγαστή συνεργασία με ντόπιους ηγεμόνες. Θύμα, βεβαίως, ο πάμφτωχος ιθαγενής πληθυσμός, διότι οι "ξένοι από τη Δύση διέταξαν τους κατοίκους να αφιερώσουν ένα μέρος της εργασίας και του χρόνου τους σε άλλα πράγματα που θα έφερναν περισσότερο κέρδος στις αγορές της Ευρώπης.
Για να παροτρύνουν τον απλό άνθρωπο να το κάνει, δεν χρειαζόταν παρά μια πολύ απλή πολιτική. Είναι υπάκουος στους ηγεμόνες του, άρα δεν χρειαζόταν παρά να κερδίσεις αυτούς τους ηγεμόνες με την υπόσχεση ότι θα έπαιρναν ένα μέρος του κέρδους και... πέτυχαν απολύτως". Το ένα τρίτο του κρατικού προϋπολογισμού της Ολλανδίας προερχόταν από την αποικία.

Στο βιβλίο, ο μεσίτης του καφέ, δικαιολογεί με την Αγία Γραφή στο χέρι, κάθε αχρειότητα και κάθε "ξεζούμισμα" της υποτιθέμενα "ανώτερης" λευκής φυλής, φτάνει να πλουτίσει.



4.Ένα ταξίδι στα χρώματα

Συγγραφέας: ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ Α.

Ζωγραφιές: ΚλέβεςΚρίσικο

Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή

Μια παπαρούνα, ένας κατιφές κι ένα κυκλάμινο αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι για να φτάσουν στο μπλε της θάλασσας. Στο ταξίδι τους τούς συνοδεύει ο ήλιος. Θα συναντήσουν όμως στο δρόμο τους τα σύννεφα… (για παιδιά προσχολικής ηλικίας).

5.Το έρημο κλουβί

Συγγραφέας:Βαγγελιώ Καρακατσάνη

Ζωγραφιές: Εύα Μελά

Εκδόσεις: Ατέχνως

 

Ένα έρημο κλουβί. Ένα περιστέρι.

Ένα αηδόνι, ένα σπουργίτι, ένα χελιδόνι και ένας σπίνος.

Ένα δίλημμα: «κλειδωμένη» ασφάλεια ή ελευθερία;

(για παιδιά δημοτικού, που στο τέλος του …κρύβει μια διαδραστική έκπληξη).

 

6.Χρυσά κουπιά

Συγγραφέας: Παπαγιάννη Μαρία

Εκδόσεις: Πατάκη

 

Ξαφνικά η ζωή τους ήρθε τα πάνω κάτω. Η Λήδα και η Ηρώ πρέπει να περάσουν  όλο το καλοκαίρι σ΄ ένα χωριό που βρίσκεται στη μέση του πουθενά μέσα στα βουνά και χωρίς θάλασσα. Κι όμως πολύ γρήγορα τα κορίτσια άρχισαν να δένονται με το χωριό. Έμαθαν μαζί με τα και τις ιστορίες των ανθρώπων που τα κατοικούσαν. Ανακάλυψαν ένα παλιό ημερολόγιο της μαμάς τους και μέσα από τις σελίδες του γνώρισαν το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειας που αγνοούσαν. Η ιδιοκτήτρια ενός βιβλιοπωλείου τους αποκάλυψε τον θρύλο για μια μαγική βελανιδιά που τη λέγανε καράβι και οι παλιοί τη λατρεύανε γιατί είχε μαγικές ιδιότητες. Για να φτάσουν όμως εκεί έπρεπε να διασχίσουν τον «απαγορευμένο τόπο» ένα δύσβατο φαράγγι. Η Ηρώ ορκίστηκε πως θα πήγαινε ακόμα και μόνη της. Είχε ένα θαύμα στο μυαλό της που έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει.

Ένα μυθιστόρημα για ένα καλοκαίρι σ΄ έναν μυστηριώδη τόπο όπου οι άνθρωποι πιστεύουν σε θρύλους και δεν ταράζουν τα φαντάσματα του παρελθόντος. Μια παρέα παιδιών θα ανακαλύψουν τη δύναμη της φιλίας, της αγάπης, της θυσίας και θα τολμήσουν να ξυπνήσουν το δέντρο βασιλιά  γιατί καταλαβαίνουν πως αν είναι μαζί θα το καταφέρουν, γιατί, καμιά φορά, το «μαζί» είναι όλες οι γλώσσες κι όλοι οι καιροί.( Εφηβικό)

 

31/03/21

ΑΦΙΣΑ ΜΑΡΤΗΣ 2021 1 page 0001 1 copy 1200x1697

ADVERTORIALS