ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Δωδεκάνησα για εναέρια επιτήρηση στις πυρκαγιές

Πολιτικη Πέμπτη, 9η Ιανουαρίου 2025
58e187ed44650d856d97f0422fa40bdb.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 Ιανουαρίου 2025

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Δωδεκάνησα για εναέρια επιτήρηση στις πυρκαγιές»

Στα Δωδεκάνησα δημιουργείται Ομάδα Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών με έδρα τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που θα έχουν ως αποστολή την εναέρια επιτήρηση για την αποφυγή, πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Ήδη η σχετική προμήθεια, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΙΓΙΣ βρίσκεται σε εξέλιξη. Προβλέπεται η εγκατάσταση δύο συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και έξι χειριστών.

Μάλιστα, μέσα στο 2025 προγραμματίζεται η εκπαίδευση νέων χειριστών, τόσο για την ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, όσο και για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που θα προκύψουν με την παραλαβή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Αυτά αναφέρονται σε απάντηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ.Τουρνά σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, ο οποίος είχε ζητήσει την ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Δωδεκάνησα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
eksetaseis-egkumosuni-1.jpg
Πρόγραμμα υποστήριξης σε εγκυμονούσες του νησιού από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εγκυμονούσες του νησιού και αφορά στην παροχή πακέτων βρεφικών ειδών.

stighmiotipo-othonis-2025-07-09-080048.png
IRIS: Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές από χθες 8 Ιουλίου

Αυξήθηκαν στα 1.000 ευρώ τα ημερήσια όρια μέσω IRIS, με 500 ευρώ για P2P και 500 ευρώ για P2B

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
27 °C
Τετάρτη, 9 Ιουλίου 10:58ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency