Την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας με την Κάλυμνο και την Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Πολιτικη Τετάρτη, 18η Δεκεμβρίου 2024
9a1f6ab3f29b34cf1a51a272f24d9ff1.jpg

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αστυπάλαιας με την Κω και την Κάλυμνο»

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πρέπει να θέσει ως άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας με την Κάλυμνο και την Κω», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, εδώ και ένα και πλέον μήνα, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αστυπάλαιας με μεγαλύτερα νησιά όπως η Κάλυμνος και η Κως.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία του νησιού, στη μεταφορά προϊόντων και εμπορευμάτων, αλλά και στις μετακινήσεις των πολιτών για τους οποίους υφίσταται ανάγκη να μεταβούν στην Κάλυμνο ή στην Κω για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις διοικητικής φύσεως με κρατικές υπηρεσίες ή για θέματα υγείας.

Με δεδομένο ότι και την αντίστοιχη περσινή περίοδο υπήρξε ανάλογο πρόβλημα, ο Μάνος Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό άμεσες πρωτοβουλίες για την επίλυσή του.

Επισημαίνει ότι η απρόσκοπτη ενδονησιωτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία σε περιοχές όπως το Βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για νησιά όπως η Αστυπάλαια αλλά και για τους πολίτες που ζουν σε αυτά.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας του Μάνου Κόνσολα με αποδέκτη το Υπουργείο Ναυτιλίας.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας με την Κάλυμνο και την Κω»

Κύριε Υπουργέ,

Η απρόσκοπτη ενδονησιωτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία σε περιοχές όπως το Βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για νησιά όπως η Αστυπάλαια αλλά και για τους πολίτες που ζουν σε αυτά.

Εδώ και ένα και πλέον μήνα, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αστυπάλαιας με μεγαλύτερα νησιά όπως η Κάλυμνος και η Κως.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία του νησιού, στη μεταφορά προϊόντων και εμπορευμάτων, αλλά και στις μετακινήσεις των πολιτών για τους οποίους υφίσταται ανάγκη να μεταβούν στην Κάλυμνο ή στην Κω για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις διοικητικής φύσεως με κρατικές υπηρεσίες ή για θέματα υγείας.

Με δεδομένο ότι και την αντίστοιχη περυσινή περίοδο υπήρξε ανάλογο πρόβλημα που επεκτάθηκε μάλιστα χρονικά, το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας με την Κάλυμνο και την Κω.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας με την Κάλυμνο και την Κω.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
dhmos-kw.jpg
Εκτεταμένος καθαρισμός οδών του παραλιακού μετώπου της πόλης Κω, τη Δευτέρα 21 Ιουλίου

Εκτέλεση εργασιών εκτεταμένου καθαρισμού και πλύσης οδοστρώματος.

stighmiotipo-othonis-2025-07-18-174741.png
Νικητιάδης: Με τη ΝΔ είδος πολυτελείας οι διακοπές στα νησιά μας

''Αυξήσεις που αγγίζουν το 43% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 2019 μέχρι σήμερα''

stighmiotipo-othonis-2025-07-18-174511.png
Μηνάς Χατζημιχαήλ: Τουριστική επένδυση με… απόσβεση σε 25 χρόνια; Όχι, ευχαριστώ

Όταν το κράτος σου φέρεται σαν εχθρός… έρχονται τα funds ως «άσπονδοι φίλοι».

stighmiotipo-othonis-2025-07-18-114054.png
Ιωάννης Παλλήκαρης: Σταμάτης Κ. Μανούσης - Ένα αφήγημα ζωής

Ο κ. Ιωάννης Γ. Παλλήκαρης είναι ομ. καθηγητής Οφθαλμολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
24 °C
Σάββατο, 19 Ιουλίου 2:49ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency