Ν. Μυλωνάς: Δημόσια αυτοκριτική των πολιτικών μας εκπροσώπων για την κακή εικόνα της Κω την περίοδο της αυξημένης εισόδου Τούρκων επισκεπτών ‘’τα σχόλια του τύπου της Αλικαρνασσού’’

Ν. Μυλωνάς: Δημόσια αυτοκριτική των πολιτικών μας εκπροσώπων για την κακή εικόνα της Κω την περίοδο της αυξημένης εισόδου Τούρκων επισκεπτών ‘’τα σχόλια του τύπου της Αλικαρνασσού’’

‘’ Δημόσια αυτοκριτική των πολιτικών μας εκπροσώπων για την κακή εικόνα της Κω την περίοδο της αυξημένης εισόδου Τούρκων επισκεπτών ‘’τα σχόλια του τύπου της Αλικαρνασσού’’,

 

Oι εικόνες στο λιμάνι μας την περασμένη βδομάδα ήταν θλιβερές. Έρχεσαι στην Κω να περάσεις μία μέρα η μια εβδομάδα γιορτών και ζεις το βάρος της μεγάλης καθυστέρησης στον διαβατηριακό έλεγχο (μέσης διάρκειας 2 ωρών). Παρατηρείς την απαράδεκτη εικόνα του κλειστού χώρου της Schengen Area-Σένγκεν (με τα στραπατσαρισμένα κιόσκια ISOBOX, την σιδερόφρακτη περίφραξη στρατιωτικού τύπου) και την απουσία κάθε είδους αισθητικής οργάνωσης του χώρου υποδοχής. Βγαίνεις στην οδό Αβέρωφ για να κατευθυνθείς στην πόλη και τις δημόσιες υποδομές της. Περπατάς σέρνοντας την αποσκευή σου στο κατασπασμένο τσιμεντόστρωτο πεζοδρόμιο με τα παμπάλαια σιδερένια παγκάκια, τα ξεχειλισμένα δοχεία απορριμμάτων, τις βρύσες που στάζουν, τις σπασμένες καρέκλες, τα παρατημένα τραπεζάκια. Σέρνεις την βαλίτσα σου στο ‘’ο θεός να το πει’’ δάπεδο στην περίμετρο του λιμανιού και ψάχνεις πληροφορίες: ‘’που να πας για να βρεις αυτό έχεις ανάγκη σε ένα ξένο τόπο’’. Όμως ΝΟ ΙNFΟ, NO SIGNIALS! Την θλιβερή κατάσταση του πεζοδρομίου επιδεινώνει η ερειπωμένη μορφή του άλλοτε ωραίου κτηρίου της Ανωτέρας-οικία Μπρουνέττι. Μετά το εγκαταλειμμένο δημοτικό σχολείο -Αζήλο με τα σπασμένα παραθυρόφυλλα. Το μάτι σου πέφτει στους γεμάτους, βρώμικους και ξεσκέπαστους κάδους σκουπιδιών {6-7 (!)}. Στην δυσανάγνωστη σκουριασμένη, σβησμένη δημοτική πινακίδα του χάρτη της πόλης (τοποθετήθηκε το 2005!!!) και στέκει ακόμη σαν …κειμήλιο μιας εποχής. Δίπλα της η τεράστια σε πολύ χαμηλό ύψος εγκαταλειμμένη μαύρη και σκοτεινή πινακίδα, πινακίδα- μυστήριο (οι παλιότεροι ξέρουμε ότι τοποθετήθηκε το 2017 με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ως σήμανση ΤΣΟΥΝΆΜΙΣ). Πίσω από την black unknown table οι ουρές αναμονής τουριστών για ταξί ….Φυσικό είναι να πεις: ‘’κάτι δεν πάει καλά εδώ!

Γιατί αυτή η κατάσταση στην προμετωπίδα της πόλης Κω που είχε, κάποτε, ένα ‘’καλό όνομα’’ και μια καλή εμφάνιση, θα δούμε τις τελευταίες εντυπώσεις των αναχωρούντων των επισκεπτών μας.

---Ήταν λοιπόν η εβδομάδα, του Κουρμπάν Μπαϊράμ, του Eid al Adha (το μπαϊράμι της θυσίας που γιορτάζεται από τους Μουσουλμάνους παγκοσμίως η θυσία του Αβραάμ προς τον Αλλάχ του γιου του Ισμαήλ) και το νησί μας πλημμύρησε από επισκέπτες από τις γειτονικές πόλεις της χερσονήσου της Αλικαρνασσού. Το τι έμεινε στο νησί μας, τα καλά και τα κακά της πλημμυρίδας Τούρκων επισκεπτών θα εκτιμήσει η τοπική πολιτική μας ηγεσία. Θα σας μεταφέρουμε αυτά που γράφει ο τύπος από το Πετρούμι.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-06-23 084253.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-06-23 084248.png

https://bodrumhaber.com/istankoy-gumrugu-cile-gumrugu-oldu/

---Πρώτα οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν μιλούν από μόνες τους. Όλες εστιάζουν στην κατάσταση στην Ζώνη Εισόδου-Εξόδου. Με λίγα λόγια τα σχόλια τους που ξεκινούν με τον πικρόχολο και επιτιμητικό (δικαιολογημένα) τίτλο: ‘’Το έθιμο της επίσκεψης στην Κω, έγινε πια έθιμο δοκιμασίας’’! και εστιάζουν:

--- Ανεπαρκές προσωπικό στο τελωνείο της Κω

--- τοποθετήθηκαν 2 μόνο ομπρέλες στην ζώνη Σένγκεν

-- Αναφέρθηκαν λιποθυμίες μεταξύ των τουριστών που περίμεναν την διαδικασία των διαβατηρίων μέχρι και για 3,5 ώρες κάτω από 40 βαθμούς θερμοκρασία.

-- Δεν έγιναν οι απαραίτητες βελτιώσεις στον χώρο εισόδου εξόδου στο νησί πάρα το ότι ήταν αναμενόμενο το μεγάλο κύμα τουριστών. ‘

-- οι συνθήκες είναι χειροτερες ακομη και από αυτές που συναντωνται στον λεγόμενο τριτο κόσμο

-- ταλαιπωρήθηκαν οι επισκέπτες και εξοργίστηκαν οι επαγγελματίες του τουρισμού της Κω.

Ναι είναι ντροπή κύριοι της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του Δήμου.

Στεναχωριέστε, όπως κάθε Δημότης που καταλαβαίνει την κακή εικόνα που εκπέμπει το νησί και η πόλη μας στους επισκέπτες!

Στεναχωριέστε περισσότερο που βλέπεται συνάνθρωπους μας που ταλαιπωρούνται.

Χρόνια τώρα είναι έτσι τα πράγματα.

Σκεφτείτε μόνο ότι δεν υπάρχει μια πληροφοριακή πινακίδα που να γράφει ΖΩΝΗ SEGEN και μια ένδειξη

KOS to BODRUM-TURGUTREISS! Και 5 γλάστρες λουλουδιών. Ίσως κάτι παραπάνω: ένα ΙNFOPOINT!

Διαφημίστηκε τόσο πολύ η βίζα της διευκόλυνσης τουριστικής επίσκεψης στο νησί μας, στα 10 από τα νησιά της μεθορίου Ελλάδας-Τουρκίας που ήταν αποτέλεσμα και των προσφάτων συνομιλιών Μητσοατάκη-Ερτογάν. (οι ίδιες διαδικασίες ειχαν ισχυσει και παλαιοτερα 2016-19 που ατόνισαν λόγω των lockdown). H κατασταση που περιγραψαμε απαιτει την δημοσια αυτοκριτικη των εμπλεκομένων πολιτικών μας εκπροσώπων όλων των βαθμίδων.

Ν. Μυλωνάς

ADVERTORIALS