ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Προϋπόθεση για την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Κω είναι η εύρεση κτιρίου και η δυνατότητα χρηματοδότησης των δαπανών στέγασης από τον Δήμο

ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Προϋπόθεση για την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Κω είναι η εύρεση κτιρίου και η δυνατότητα χρηματοδότησης των δαπανών στέγασης από τον Δήμο

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Προϋπόθεση για την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Κω είναι η εύρεση κτιρίου και η δυνατότητα χρηματοδότησης των δαπανών στέγασης από τον Δήμο»

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, για την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Κω, προκάλεσε την απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, κας Ζέττας Μακρή, η οποία θέτει ως κύρια προϋπόθεση για να ικανοποιηθεί το αίτημα τη βεβαίωση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κω και την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπ/ση για την ύπαρξη κατάλληλου χώρου στέγασης του σχολείου, όπως, επίσης, και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της δαπάνης στέγασης μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου.

Υπάρχει, μάλιστα, σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία απομένει να υλοποιηθεί.

Ο κ. Κόνσολας είχε επισημάνει ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου λειτουργεί ένα και μοναδικό Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και αυτό μόνο στη Ρόδο, ενώ όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία συνηγορούν στην ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

Τόνισε, μάλιστα, ότι υπάρχει και θετική εισήγηση από το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, ενώ σύμφωνα με αυτή την εισήγηση-πρόταση, στο Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κω θα φοιτήσουν αρχικά 38 μαθητές.

Συνεπώς, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα λειτουργίας του, ενώ, όπως είχε επισημάνει ο κ. Κόνσολας, η λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των άλλων σχολικών μονάδων του νησιού, στις οποίες αναγκαστικά φοιτούν αυτή τη στιγμή κάποια παιδιά, λόγω της έλλειψης ενός Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

ADVERTORIALS