Σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καλύμνου

Σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καλύμνου

Δελτίο τύπου

Κάλυμνος 7/5/2024

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7/5/2024 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καλύμνου, με τη συμμετοχή του διευρυμένου συντονιστικού οργάνου της Ο.Μ. Καλύμνου και υπό την προεδρία του νέου Συντονιστή της Ν.Ε. Βόρειας Δωδεκανήσου κου Δημ. Χασαπλαδάκη.

Εκ μέρους της Κ.Ε. του κόμματος συμμετείχε επίσης ο κος Γιώργος Κασσάρας.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τόσο οργανωτικά θέματα, εν όψει των προσεχών εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , όσο και θέματα που αφορούν τον κεντρικό αλλά και κατά τόπους στρατηγικό πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τέθηκαν τα ζητήματα ζωτικής σημασίας, που αφορούν τις κατά τόπους νησιωτικές μας κοινωνίες και τα οποία συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους μέσα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε νησιού ξεχωριστά.

Αναδείχθηκε ως εκ τούτου, ως βασική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καλύμνου η προτεραιοποίηση των θεμάτων που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία, όπως είναι η ακρίβεια, η υποστελέχωση των υπηρεσιών και ο μαρασμός των βασικών διοικητικών δομών του νησιού μας, η αδιαφορία του κεντρικού κράτους για την υγειονομική περίθαλψη και την ασφάλεια του νησιώτη και η απαξίωση κάθε έννοιας της νησιωτικότητας, την οποία τόσο είχε αναδείξει και υπηρετήσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθιερώνοντας ως πρώτο και βασικό μέτρο αυτό του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η ανάδειξη όλων αυτών των θεμάτων, που απασχολούν σε καθημερινή βάση τους νησιώτες και δυσχεραίνουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους στα νησιά μας καθώς και η παράλληλη κατάθεση αξιόπιστων προτάσεων, που θα έχουν γείωση με τις πραγματικές ανάγκες και τα ζητούμενα της κοινωνίας μας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η σύσταση επταμελούς συντονιστικού οργάνου, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει τη διάθεση και έχουν τις δυνατότητες να προσφέρουν τον χρόνο και τη γνώση τους προς την κατεύθυνση της κατάθεσης ρεαλιστικών προτάσεων, που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού μας και τη γενικότερη ανάταση της χειμαζόμενης από βασικά ζητήματα επιβίωσης κοινωνίας μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή

ADVERTORIALS