Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου οι διαδικασίες για την παραχώρηση στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, διαμερισμάτων ιδιοκτησίας της στην Αθήνα

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου οι διαδικασίες για την παραχώρηση στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, διαμερισμάτων ιδιοκτησίας της στην Αθήνα

Ξεκίνησαν  από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου οι διαδικασίες για την παραχώρηση στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, διαμερισμάτων ιδιοκτησίας της στην Αθήνα

Στα δύο διαμερίσματα θα φιλοξενούνται ογκολογικοί ασθενείς που μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα για να υποβληθούν σε ακτινοθεραπείες, χωρίς να επιβαρύνονται με το κόστος διαμονής

Με τη διοίκηση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί  με δύναμη για τη ζωή» συναντήθηκε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Ρόδο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Νίκου Τσουκαλά.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της διοίκησης του Συλλόγου για την απόφαση που ομόφωνα έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου κατά την συνεδρίαση της 25ης Απριλίου για την παραχώρηση στο Σύλλογο δύο ακινήτων ιδιοκτησίας της στην Αθήνα, για τη διαμονή ογκολογικών ασθενών που μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα για ακτινοθεραπεία, χωρίς να επιβαρύνονται με το κόστος διαμονής.

 Την επείγουσα ανάγκη να βρεθεί προσωρινή λύση για αυτούς τους ασθενείς, μέχρις ότου δημιουργηθεί το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο στο Νοσοκομείου της Ρόδου, είχε θέσει στην περιφερειακή αρχή η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου Μαρία Κρητικού, ζητώντας την κάλυψη μέρους των δαπανών διαμονής των ογκολογικών ασθενών στην Αθήνα.

Στο αίτημα υπήρξε άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, με την εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της παραχώρησης των δύο διαμερισμάτων. Την εισήγηση έκανε ο  Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Νίκος Τσουκαλάς και έτυχε στην ομόφωνης έγκρισης από το σύνολο των παρατάξεων.

 Στην χθεσινή συνάντηση έγινε συζήτηση για τις νομικές πτυχές της παραχώρησης των δύο διαμερισμάτων και της συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, προς υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, το όλο ζήτημα βρίσκεται σε προπαρασκευαστικό στάδιο με τις διαδικασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη , προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την παραχώρηση το συντομότερο δυνατόν.

Από την πλευρά τους τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου που μετείχαν στη συνάντηση, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση και την προθυμία με την οποία αντιμετώπισε το αίτημα, καθώς και για τη συνεχή συνεργασία και συμπαράσταση, δεδομένου ότι ήταν καταλυτική η πίεση που άσκησε ο Γιώργος Χατζημάρκος προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να αντιληφθεί την αναγκαιότητα της δημιουργίας Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο Νοσοκομείο της Ρόδου και τη σημασία του για τα γύρω νησιά και να εγκρίνει τελικά  την ανέγερσή του, την οποία, όπως άλλωστε και τη χρηματοδότησή του,  αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ικανοποιώντας ένα διαρκές και δίκαιο αίτημα των καρκινοπαθών. 

 

Το Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS