Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.

Την παραπάνω απόφαση της περιφερειακής αρχής ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Γιάννης Κρητικός στο Προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο, Αντώνη Κουφού και τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Κλαδογένη, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εκπαίδευση που επιχειρείται από το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργείται η ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες πάνω στις νέες μεθόδους και εργαλεία, όπως διαδραστικούς πίνακες, ψηφιακό φροντιστήριο, πλατφόρμα για bullying κ.α. Ο κ. Κρητικός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών Δωδεκανήσου ότι η Περιφέρεια τόσο δια της Διεύθυνσης Παιδείας όσο και μέσω του περιφερειακού ΚΕΚ Γεννηματάς θα στηρίξει την ομαλή μετάβαση των εκπαιδευτικών στις αλλαγές που έχουν θεσπιστεί από το Υπουργείο, εγκαινιάζοντας νέο κύκλο σεμιναρίων στο περιφερειακό ΚΕΚ Γεννηματά. Εντωμεταξύ, επιπλέον της επιμόρφωσης στα νέα ψηφιακά μέσα, στο ΚΕΚ Γεννηματάς προγραμματίζονται σεμινάρια προς τους εκπαιδευτικούς πάνω και σε διάφορα άλλα παιδαγωγικά ζητήματα, όπως αυτό της σχολικής βίας ή ειδικών μαθησιακών δυσκολιών.

Κατά τη συνάντησή τους ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου για το ειδικό πρόγραμμα συντήρησης σχολικών μονάδων που πρώτη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημιούργησε και χρηματοδοτεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση των Δήμων καθώς και για το ειδικό πρόγραμμα αγοράς εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και τους άξονες που χρηματοδοτούν την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων.

Τέλος, διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο της συνεργασίας της Περιφέρειας με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της και επιβεβαιώθηκε η διαρκής στήριξή της στα καίρια ζητήματα της πλήρους κάλυψης των οργανικών κενών στα σχολεία των νησιών αλλά και της οικονομικής στήριξης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές.

4-26_13-52-27-344.jpg

26_13-52-27-174.jpg

ADVERTORIALS