Ηλίας Σιφάκης: Στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, η εικόνα με τις ουρές και την ταλαιπωρία των επισκεπτών μας στο χώρο Σένγκεν στο λιμάνι της Κω, επαναλαμβάνεται

Ηλίας Σιφάκης: Στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, η εικόνα με τις ουρές και την ταλαιπωρία των επισκεπτών μας στο χώρο Σένγκεν στο λιμάνι της Κω, επαναλαμβάνεται

Ηλίας Σιφάκης :   ‘’ Στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, η εικόνα με τις ουρές και την ταλαιπωρία των επισκεπτών μας στο χώρο Σένγκεν στο λιμάνι της Κω, επαναλαμβάνεται.’’

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κ.Ηλίας Σιφάκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο της Σένγκεν μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Κο. Γιώργο Κοκαλάκη και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Ο χώρος της Σένγκεν στο λιμάνι της Κω για τα ημερόπλοια από την Τουρκία, παραμένει στην ίδια σχεδόν κατάσταση μετά από 5 χρόνια.

Από την εποχή του σεισμού του 2017, όπου μέσα σε μια εβδομάδα δημιουργήθηκαν οι εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου χώρου από την τότε δημοτική αρχή.

Πέντε χρόνια δεν έγινε τίποτα.

Και το χειρότερο: ενώ έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, η Κως εμφανίζεται ανέτοιμη. Άρχισαν και πάλι να εμφανίζονται οι ουρές με τους ανθρώπους εκτεθειμένους στον ήλιο να ταλαιπωρούνται και ήμαστε ακόμη στον Απρίλιο.

Το νέο καθεστώς για τη χορήγηση βίζας-εξπρές για τους επισκέπτες από την Τουρκία( που περιλαμβάνει και την Κω), δημιουργεί νέα δεδομένα. Απαιτούσε και απαιτεί καλύτερη προετοιμασία, σχεδιασμό και όχι να προσπαθούν να γίνουν έργα τώρα και όπως-όπως.

Πέρυσι , η ‘Ενωση τουριστικών γραφείων Δωδεκανήσου απέστειλε εξώδικο στο Λιμενικό Ταμείο Κω για την κατάσταση στο συγκεκριμένο χώρο.

Δεν χρειαζόταν όμως το εξώδικο για να διαπιστώσει κανείς το χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, το έλλειμμα στοιχειώδους υποδομής και την ταλαιπωρία των επισκεπτών.

Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό ταμείο υποσχέθηκαν ότι στις 15 Απριλίου θα είναι έτοιμοι οι χώροι εργασίας των αστυνομικών, ενώ στις 30 Απριλίου θα είναι έτοιμο και το στέγαστρο.

Σε καμία όμως από τις δύο παραπάνω ημερομηνίες δεν μπορεί να είναι συνεπής η Δημοτική Αρχή δεδομένου ότι οι κωδικοί εξόδων των παραπάνω έργων στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου δημιουργήθηκαν μόλις πριν μία εβδομάδα και αναμένουμε να έρθουν προς επικύρωση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία του Διαγωνισμού.

Με τους ρυθμούς αυτούς, είναι ζήτημα αν τον Ιούνιο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Το ζήτημα δεν είναι να προσωποποιήσουμε ή να καταλογίσουμε ευθύνες αλλά να αρχίσει να λειτουργεί ο Δήμος οργανωμένα, να είναι προετοιμασμένος, να κάνει τα στοιχειώδη.

Θα ήταν χρήσιμο να διοργανώσει το Λιμενικό Ταμείο μια ευρεία συνάντηση με τη συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων . Σε αυτή τη συνάντηση θα συμμετέχουμε και εμείς με προτάσεις.

ADVERTORIALS