Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης του έργου "Μελέτη - Κατασκευή Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω'' - Στην Αθήνα Νικηταράς, Αβρίθης, Χατζηάμαλλος

Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης του έργου "Μελέτη - Κατασκευή Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω'' - Στην Αθήνα Νικηταράς, Αβρίθης, Χατζηάμαλλος

Υπογράφεται σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου 2024 η σύμβαση του έργου «Μελέτη – Κατασκευή Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω» στην αίθουσα συσκέψεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανάμεσα στον εκπρόσωπο του εργολάβου που θα αναλάβει το έργο και τον πρόεδρο του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρόεδρος τους Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω Παναγιώτης Αβρίθης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Μανώλης Χατζηάμαλλος, θα δώσουν το ''παρών''.

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κω θα ανεγερθεί σε οικόπεδο (στην ''λαϊκή αγορά'' απέναντι από το 2ο Λύκειο Κω), που παραχωρήθηκε εκ νέου από το Υπουργείο Οικονομικών στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. και εγκρίθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 49740/29.09.2021 (αρ. πρωτ. ΚΤΥΠ 14094/8.10.2021) απόφαση του Υπ. Δικαιοσύνης με σκοπό την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Κω.


Το οικόπεδο βρίσκεται στο ΟΤ 308, επί των οδών Θεοφράστου, Εθνικής Αντίστασης και Αργυρόκαστρου του Δήμου Κω και έχει επιφάνεια 4.749,20μ2.

Το κτίριο του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω τοποθετείται στο κέντρο του οικοπέδου με πρόσβαση στην κεντρική είσοδο από την οδό Εθνικής Αντίστασης και δευτερεύουσα είσοδο - έξοδο από την οδό Αργυρόκαστρου. Θα έχει συνολική επιφάνεια 1.557,80 μ2 και κάλυψη 922,80 μ2, και προτείνεται να αναπτυχθεί σε δυο επίπεδα, ισόγειο και Α’ όροφο. Η διάταξη των χώρων και η μορφή του κτιρίου προσδιορίστηκαν κυρίως με βάση το σχήμα και τον προσανατολισμό του οικοπέδου.

Το κτίριο θα κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα και δεν θα περιλαμβάνει υπόγειο.



Οι υπηρεσίες που πρόκειται να στεγάσει το υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαρο είναι:

• Πρωτοδικείο
• Εισαγγελία Πρωτοδικών
• Ειρηνοδικείο
• Δικαστήριο Ανηλίκων

ADVERTORIALS