ΔΕΥΑΚ: Χρηματοδότηση 2 σημαντικών έργων, από το Περιφερειακό Πρόγραμμα, στην πόλη της Κω και στην Καρδάμαινα

ΔΕΥΑΚ: Χρηματοδότηση 2 σημαντικών έργων, από το Περιφερειακό Πρόγραμμα, στην πόλη της Κω και στην Καρδάμαινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την χρηματοδότηση δύο μεγάλων έργων της ΔΕΥΑΚ, στην πόλη της Κω και στην Καρδάμαινα, που ενισχύουν και αναβαθμίζουν ποιοτικά τις υποδομές υδροδότησης του νησιού, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μετά από πρόταση της ΔΕΥΑΚ, στο πλαίσιο της συνεργασίας Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Τα έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 - 2027», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, αφορούν:

  1. Στην κατασκευή νέας δεξαμενής υδροδότησης στην Καρδάμαινα, συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 673.340,17€, και
  2. Στην αντικατάσταση δικτύων διανομής νερού στην πόλη της Κω, συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 736.900€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεξαμενή στην Καρδάμαινα κατασκευάζεται ήδη με ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η χρηματοδότηση της πλέον από το Περιφερειακό Πρόγραμμα αποτελεί σημαντική οικονομική ενίσχυση στη ΔΕΥΑΚ, που της δίνει τη δυνατότητα να κατευθύνει τους ίδιους πόρους σε άλλα έργα, αναγκαίων υποδομών του νησιού.

Με τη νέα δεξαμενή θα ενισχυθεί η κάλυψη των σημερινών και μελλοντικών αναγκών ύδρευσης στην Καρδάμαινα, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πίεσης σε περιόδους αιχμής και θα βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος μέσα από το βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας που εγκαθίσταται.

Όσον αφορά στο έργο αντικατάστασης παλαιών δικτύων αμιαντοσωλήνων κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και των οδών, Φιλίνου, Μανδηλαρά, Κορυτσάς και Κλεοβούλου, συνολικού μήκους 2,3 χιλιομέτρων, θα ανακουφίσει μεγάλο τμήμα της πόλης από τις συχνές βλάβες που εμφανίζονται στα προαναφερόμενα δίκτυα, οι οποίες επιβαρύνουν και το οδόστρωμα σε βασικούς άξονες κυκλοφορίας στην πόλη.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS