Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Susanna Terstal

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Susanna Terstal

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Susanna Terstal

Η Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Susanna Terstal, συνοδευόμενη από την operational manager Jacqueline Lobbezoo και την άρτι ορισθείσα επίτιμη Πρόξενο για το Αιγαίο, Μαρία Λουίζα Κρητικού, επισκέφτηκαν χθες, Τρίτη, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Απόστολο Ασπράκη.

Η Ολλανδή Πρέσβης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τις προοπτικές που οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχουν για το Νότιο Αιγαίο, καθώς και για τις πιθανότητες επενδύσεων από τη χώρα της, η οποία διαθέτει σημαντική εμπειρία σε υπεράκτια αιολικά πάρκα. Η ίδια εκθείασε τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Τήλο, Αστυπάλαια και Χάλκη , στην κατεύθυνση της αειφορίας, καθώς επίσης και για το Πρόγραμμα «The Rhodes Co – Lab», που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Όμιλο TUI και στόχο έχει να μετατρέψει τη Ρόδο στον πρώτο παγκοσμίως βιώσιμο τουριστικό προορισμό. Επίσης έδειξε ενδιαφέρον για την δημιουργία και λειτουργία του ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου και για τα περιβαλλοντικά έργα και δράσεις που έχει δρομολογήσει στα νησιά της Περιφέρειας.

Η Πρέσβης της Ολλανδίας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το μεταναστευτικό, όπως και η χώρα αλλά και η Ευρώπη γενικότερα, ιδιαίτερα με τις εξελίξεις στη Β. Αφρική.

Επιπλέον, σχολίασε τις άμεσες και θετικές ενέργειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των κατοίκων της Ρόδου στην περίοδο των δασικών πυρκαγιών, τονίζοντας τον θετικό τρόπο με τον οποίον αναφέρονταν οι επισκέπτες της Ρόδου αλλά και τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα της, για την ανταπόκριση αυτοδιοίκησης, φορέων και πολιτών σε αυτήν τη μεγάλη κρίση.

Τέλος δήλωσε πως κατανοεί τους λόγους για τους οποίους ο τόπος μας είναι τόσο θελκτικός ως τουριστικός προορισμός αλλά και εμπορικός κόμβος ,λόγω της ομορφιάς, της ιστορίας αλλά και των δραστήριων και προοδευτικών κατοίκων του.

 

Το Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS