Κώστας Καΐσερλης για 3ο Δημοτικό Σχολείο Κω: Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν μας λέει την αλήθεια. Την αποκρύπτει!!

Κώστας Καΐσερλης για 3ο Δημοτικό Σχολείο Κω:  Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν μας λέει την αλήθεια. Την αποκρύπτει!!

Η καθυστέρηση ανακαίνισης του 3ου Δημοτικού σχολείου, που τελικά κατέληξε να μετατραπεί σε πλήρη ανακατασκευή εξαιτίας της αποκάλυψης της σαθρότητας των θεμελίων και των υποστυλωμάτων  κατά την διάρκεια της ανακαίνισης στην οποία ορθά είχε προχωρήσει ο Δήμος μας αποκαλύπτει ένα πολύ σοβαρότερο πρόβλημα που δεν αφορά την εξέλιξη της λειτουργίας του ίδιου του σχολείου.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν μας λέει την αλήθεια. Την αποκρύπτει!! Και μαζί με αυτόν, στο ψέμα συμπαρασύρονται και όλοι οι σύμβουλοι του και τελικά ολόκληρη η κοινωνία μας. Δηλαδή εξαιτίας της στάσης ενός Δημάρχου, εμφανίζεται μια ολόκληρη κοινωνία να συμμετέχει σε μια πράξη που τους αδικεί όλους.

Η αρχή του νήματος για την ανάδειξη της αλήθειας δεν ξεκινά από την καθυστέρηση της ανακατασκευής. Ξεκινά από το πολιτικά απαράδεκτο φαινόμενο της απαξιωτικής στάσης της δημοτικής αρχής και ιδίως του Δημάρχου όπως καταγγέλλουν οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου να ενημερώσει τους ίδιους και τους δασκάλους για τις καθυστερήσεις της ανακατασκευής.

Γιατί άραγε ο Δήμαρχος δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την αλήθεια? Γιατί ο Δήμαρχος δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τους πολίτες τους οποίους υπηρετεί, να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους πει ποιος φταίει?

Αγαπητοί μας φίλοι, η ανακατασκευή του 3ου Δημοτικού σχολείου θα στοιχίσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, χρήματα που ο Δήμος δεν έχει και που θα πρέπει να του τα δώσει η κυβέρνηση και ο περιφερειάρχης της κυβέρνησης. Και ο Δήμαρχος περιμένει δυστυχώς υπομονετικά παρακαλώντας τους, γιατί εάν τύχει και φωνάξει, εάν τύχει και βάλει και τους πολίτες να φωνάξουν, τότε θα του κόψουν, έτσι είναι αυτοί, και την κοπριά που θα βάλει στα λάχανα!!

Σίγουρα γνωρίζει ότι αυτή η εξάρτηση οδηγεί στην υποτέλεια. Μια υποτέλεια που δεν αφορά τον ίδιο, αλλά ολόκληρη την κοινωνία στην οποία είναι επικεφαλής που με την στάση του την εκπαιδεύει στην υποτέλεια και στο γλείψιμο και που κάποτε θα υποχρεωθεί να πει την αλήθεια, με ποιους είναι, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Αντί να φοβάται τον κόσμο που τον ψηφίζει, δυστυχώς φοβάται αυτούς που του την έχουν στημένη….

Αυτή είναι η αλήθεια που δεν λέγεται και που. στην αγωνία τους, την αποκάλυψαν οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου που τους ευχαριστούμε για τον αγώνα και την υπομονή τους να μάθουν. Και που μας έδειξαν ότι μόνο όταν αγωνίζεσαι μπορείς να αφυπνίσεις τον κόσμο και να μάθεις την αλήθεια.

Κ.Καϊσερλης 

ADVERTORIALS