Διαδοχικές συναντήσεις της Επάρχου Κω - Νισύρου Κωνσταντίνας Σβύνου, με φορείς του τουρισμού

Διαδοχικές συναντήσεις της Επάρχου Κω - Νισύρου Κωνσταντίνας Σβύνου, με φορείς του τουρισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩ - ΝΙΣΥΡΟΥ

Με τους φορείς του τουρισμού προχώρησε τις τελευταίες μέρες σε διαδοχικές συναντήσεις η Έπαρχος Κω-Νισύρου, Κωνσταντίνα Σβύνου, ενόψει τους ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

Την Τρίτη 12/3/2024, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση της Επάρχου, με τον σύνδεσμο τουριστικών πρακτόρων, την Ένωση Ξενοδόχων Κω, τον σύλλογο εστίασης (ΣΕΠΕ ΚΩ) και την ένωση ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, όπου όλοι τοποθετήθηκαν τόσο σε ενέργειες που απαιτούνται για την ομαλή έναρξη της τουριστικής περιόδου όσο και για τη συνεργασία μεταξύ των φορέων.

Η Έπαρχος εξέφρασε την ανάγκη του να υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων προκειμένου να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο σε μια απαιτητική τουριστική περίοδο και παράλληλα κάλεσε τους επιχειρηματίες να βάλουν «πλάτη» στο πρόωρο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου ώστε να μην υπάρχουν σε κεντρικά σημεία κλειστές επιχειρήσεις.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η αντιδήμαρχος τουρισμού κυρία Ματίνα Βουκελάτου, η οποία συμμετείχε σε έναν πολύ παραγωγικό διάλογο.

Την Τετάρτη 13/3/2024, ακολούθησε συνάντηση με τους τουριστικούς πράκτορες, με συντονισμό από τον πρόεδρο Ένωσης τουριστικών πρακτορείων Δωδεκανήσου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της ΠΝΑΙ, κ. Χρήστο Μιχαλάκη. Το παρόν τους στη συνάντηση έδωσαν η Αντιδήμαρχος τουρισμού κα Βουκελάτου Ματίνα, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Αβρίθης Παναγιώτης και ο πρόεδρος της Μαρίνας Κω κ. Καλέργης Γιάννης. Το μείζον θέμα της Σένγκεν εκφράστηκε ως ο κύριος προβληματισμός, στα πλαίσια του οποίου ο κ. Αβρίθης έκανε μια εκτενή ενημέρωση τόσο για τις άμεσες επενδύσεις και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής τους όσο και για τα ευρύτερα σχέδιά του για τους λιμένες της Κω.

Ακολούθησε συζήτηση και με το Λιμενάρχη Κω, κ Πέτρο Μαλούκο, στα πλαίσια ενός στοχευμένου σχεδιασμού που θα συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία έλευσης των δρομολογίων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια, ώστε όλοι να λειτουργήσουν βάσει συγκεκριμένου προγραμματισμού.

Η Έπαρχος Κω δήλωσε: «Κοιτάζοντας το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου, ξεκινάμε μια κίνηση συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό. Σε έναν τόπο αμιγώς τουριστικό είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε προλαμβάνοντας τυχών αστοχίες, να θέσουμε νέους στόχους και να ορίσουμε μια κοινή συνισταμένη μεταξύ των φορέων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Μιχαλάκη που επισκέφτηκε το νησί μας προκειμένου να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες διεργασίες, λειτουργώντας καθοριστικά. Με τον Χρήστο Μιχαλάκη συζητήσαμε και με την ιδιότητά του ως Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, για δράσεις στήριξης πολιτιστικών φορέων αλλά και γεγονότων που θα συμβάλλουν περαιτέρω στην ενδυνάμωση του πολιτισμού όπως αυτός συνδέεται με το τουριστικό μας προϊόν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αβρίθη για την άριστη συνεργασία μας όπως και τον πρόεδρο της Μαρίνας Κω κ. Καλέργη και την Αντιδήμαρχο τουρισμού κα Βουκελάτου που ήταν κοντά μας.

 

                                                                        Κωνσταντίνα Σβύνου

                                                                       Έπαρχος Κω-Νισύρου

20240313_114124.jpg

20240312_124422.jpg

20240313_105807.jpg

ADVERTORIALS