Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Νίκου Νικολή και της Διευθύντριας του Τμήματος Μεταφορών Δωδεκανήσου κ. Δρακιού στην Κω - Τι συζητήθηκε

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Νίκου Νικολή και της Διευθύντριας του Τμήματος Μεταφορών Δωδεκανήσου κ. Δρακιού στην Κω - Τι συζητήθηκε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩ - ΝΙΣΥΡΟΥ


Η Έπαρχος Κω-Νισύρου είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Νίκο Νικολή και τη Διευθύντρια του Τμήματος Μεταφορών Δωδεκανήσου κυρία Δρακιού, κατά την επίσκεψή τους στο νησί της Κω.

Πραγματοποιήθηκε από κοινού συνάντηση με το σωματείο ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, όπου τέθηκαν θέματα που απασχολούν το σωματείο, νέα αιτήματά τους προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και προβληματισμοί για εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο τους. 

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ κ. Κίννας, ανέπτυξε τις επενδύσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει και τον προγραμματισμό τους για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νησιού. 

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΤΕΛ ΑΕ , κ. Μαραγκό Αριστείδη, σε ένα εξαιρετικό κλίμα, όπου αναλύθηκαν οι ανάγκες σε δρομολόγια για το νησί της Κω, οι επερχόμενες εξελίξεις, εμπόδια που τίθενται στην κάλυψη κάποιων αναγκών, όπως και οι σχολικές μεταφορές.

Η Έπαρχος Κω κυρία Σβύνου, τόνισε τη μεγάλη ανάγκη της άρτιας λειτουργίας των ιδιωτικών, δημοσίων και αστικών μέσων μεταφοράς, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των επισκεπτών του νησιού αλλά και των κατοίκων. Όπως δήλωσε, «ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα -ίσως και το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών -της τουριστικής περιόδου είναι το ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των επισκεπτών του νησιού στις μετακινήσεις τους εντός του νησιού.

Φαινόμενα κατά τα οποία δεν βγαίνουν οι επισκέπτες από τα ξενοδοχεία που διαμένουν γιατί φοβούνται ότι δε θα βρουν τρόπο να επιστρέψουν, ή χάνουν την πτήση τους, σίγουρα δεν τιμούν το νησί μας αλλά και λειτουργούν αρνητικά στην αγορά και στην ευρύτερη οικονομία του νησιού.

Οι ευθύνες είναι συλλογικές. Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε επάρκεια σε αστική συγκοινωνία, σε υπεραστική, σε ταξί και σε ιδιωτικά transfer. Για να μην υπάρχει πρόβλημα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν όπως θα είναι το 2024, απαιτείται ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες μεταφορών να λειτουργούν άρτια».

Τέλος ο Αντιπεριφεριάρχης Μεταφορών κ. Νικολής, υπέγραψε την άδεια για την αντικατάσταση ακόμα 15 οχημάτων ΤΑΞΙ σε 9θέσια, για το νησί της Κω.

Γραφείο Τύπου

20240311_152528 (1).jpg

20240311_162602 (1).jpg

20240311_143113 (1).jpg

ADVERTORIALS