Γ. Νικητιάδης: Ανίκανη και πάλι η Κυβέρνηση να τις αντιμετωπίσει τις νέες αυξήσεις εως 20% στις τηλεπικοινωνίες

Γ. Νικητιάδης: Ανίκανη και πάλι η Κυβέρνηση να τις αντιμετωπίσει τις νέες αυξήσεις εως 20% στις τηλεπικοινωνίες

Γ.Νικητιάδης : Ανίκανη και πάλι η Κυβέρνηση να τις αντιμετωπίσει τις νέες αυξήσεις εως 20% στις τηλεπικοινωνίες 

Ανακοίνωση του Γιώργου Νικητιάδη Βουλευτή Δωδεκανήσου, υπεύθυνου του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής για αυξήσεις στις τηλεπικοινωνίες.

«Νέες αυξήσεις έως και 20% αναμένονται στις τηλεπικοινωνίες βάσει δημοσιευμάτων αποδεικνύοντας ξανά την ανικανότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

Με πρόσφατες ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα συμφώνως με την Eurostat ήταν τουλάχιστον 50% ακριβότερες σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε. ενώ τα  4 τελευταία χρόνια διακυβέρνησης από την ΝΔ οι τιμές στη χώρα μας είχαν ανέβει κατά 3,8% όταν στην ΕΕ είχαν μειωθεί 10,8%. Ο Έλληνας καταναλωτής δηλαδή, πλήρωνε 14,6% ακριβότερα από ότι ο Ευρωπαίος καταναλωτής στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Οι νέες αυξήσεις στις τηλεπικοινωνίες έρχονται λίγους μήνες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια  που έκανε η Κυβέρνηση το καλοκαίρι, ζητώντας από τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές τους. Επανειλημμένως έχουμε καλέσει το Υπουργείο Ανάπτυξής να αλλάξει πολιτικές και να ακολουθήσει τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αφού οι αποτυχημένες προσπάθειες του επιβεβαιώνουν καθημερινώς τις θέσεις μας.

Συμφώνως με όλες τις μετρήσεις διεθνών οργανισμών η χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία θέση της  ΕΕ στις ταχύτητες του ιντερνέτ και 100η παγκοσμίως, όταν την ίδια ώρα ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει ακριβότερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο τις τιμές στις τηλεπικοινωνίες. Το τραγικότερο όλων είναι ότι προσφάτως η Κυβέρνηση πούλησε κατά  200 εκ. €  φθηνότερα από ότι η Πορτογαλία ολόκληρο το φάσμα των συχνοτήτων για τα δίκτυα 5ης γενιάς προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και των δικτύων

Από το ΠΑΣΟΚ θα φέρουμε άμεσα το ζήτημα αυτό με ερώτηση μας  στην Βουλή, αλλά αναμένουμε και τις κινήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπό  τη νέα της ηγεσία για το τεράστιο αυτό ζήτημα».  

ADVERTORIALS