Καΐσερλης για Χατζημάρκο: Διαστρεβλώνει την αλήθεια και επιχειρεί να αναδείξει το δικό του πολιτικό κενό ως πολιτική θέση

Καΐσερλης για Χατζημάρκο: Διαστρεβλώνει την αλήθεια και επιχειρεί να αναδείξει το δικό του πολιτικό κενό ως πολιτική θέση

Αγαπητοί φίλοι,

Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί να απαντήσουμε. Οφείλουμε να το κάνουμε εξαιτίας της προσπάθειας οικειοποίησης πολιτικών και διοικητικών όρων που κατάφορα καταστρατηγούνται από τον ίδιο.

Μας λέει ότι:

« Η σύγχρονη αντίληψη της αποκέντρωσης περιγράφεται στο δίπτυχο «συμμετοχική διοίκηση – αποκεντρωμένη διακυβέρνηση», στην αρχή της ισοτιμίας, χωρίς αποκλεισμούς, κάνοντας πράξη την ενδοπεριφερειακή συνοχή και την περιφερειακή συνείδηση»

Ανεκπλήρωτες πολιτικές διεκδικήσεις της αυτοδιοίκησης που απέχουν όσο η γη από τον ήλιο από την ωμή πραγματικότητα της αυταρχικής προς υποτελείς λειτουργίας του κ. Χατζημάρκου, αλλά που εξίσου απέχουν και από τους θεσμούς και τους νόμους των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.

Δεν θα ασχολούμασταν μαζί του εάν δεν επιχειρούσε με αυτή την ψευδεπίγραφη ορολογία ουσιωδών αρχών και κανόνων περί αποκέντρωσης, συμμετοχικής διοίκησης, συνοχής, ισοτιμίας και περιφερειακής συνείδησης να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να επιχειρήσει να αναδείξει το δικό του πολιτικό κενό ως πολιτική θέση, αλλά και την στρεβλή αυτοδιοικητική πορεία της δικής του και όχι της δικής μας Περιφέρειας για την οποία αγωνίστηκαν εκατοντάδες δήμαρχοι και κοινοτάρχες.

«Συμμετοχική διακυβέρνηση» Αλήθεια που την φαντάστηκε όταν το σύστημα διακυβέρνησης της Περιφέρειας με τον ισχύοντα νόμο είναι σκληρά μονοπρόσωπο και συγκεντρωτικό! Αυτός είναι προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών και των υπαλλήλων! Αυτός φτιάχνει την παράταξη του και επιλέγει τους υποψήφιους συμβούλους του! Αυτός διορίζει και παύει εάν δεν κάνουν την δουλειά του τους αντιπεριφερειάρχες και τους επάρχους που πληρώνονται!  Μάλλον έχουμε χάσει το μέτρο της διαφοράς μεταξύ των συγκεντρωτικών συστημάτων διακυβέρνησης που σήμερα ισχύουν και των συλλογικών συστημάτων διακυβέρνησης όπου τα πάντα ελέγχονται και καθορίζονται από το αναλογικά εκλεγμένο περιφερειακό συμβούλιο.

«Αποκεντρωμένη διακυβέρνηση» Αλήθεια που σκέφτηκε να μας σερβίρει αυτό τον περιφανή τίτλο περί αποκέντρωσης όταν ο Δημοκρατικός προγραμματισμός είναι άγνωστη γι’ αυτόν πρωτεύουσα διοικητική διαδικασία. Μια διαδικασία όπου οι πολίτες, μετά οι φορείς τους και μετά οι Δήμοι καταθέτουν τις προτάσεις τους αφού πρώτα η Περιφέρεια τους ενημερώνει για τα προγράμματα και τα χρήματα που της διαθέτει η κυβέρνηση και μετά η Περιφέρεια τα κατανέμει στους Δήμους για υλοποίηση από τους Δήμους και όχι από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη!!

«Αποκεντρωμένη Διακυβέρνηση» όταν τους Δήμους, τον βασικό σκελετό λειτουργίας του κράτους τους έχει μετατρέψει σε θεραπαινίδες του για να μαζεύουν τα σκουπίδια του και να κλείνουν τις λακκούβες του.  Την αποκέντρωση ο κ. Περιφερειάρχης την θεωρεί ως την πελατειακή σχέση μεταξύ του ιδίου και των Δημάρχων ή και των πολιτών, αγνοώντας τις 4 βασικές αρχές που οι νόμοι και το Σύνταγμα λένε για την αυτοτέλεια, την αυτάρκεια, την εγγύτητα και την επικουρικότητα των Δήμων .

Μας μιλά για «ενδοπεριφερειακή συνοχή» και «περιφερειακή συνείδηση» που όπως επιχειρεί να μας πλασάρει έχουν επιτευχθεί  με την δική του παρουσία.  Συνοχή και συνείδηση σε μια νησιώτικη περιοχή όπου ο κάθε λαός στα δεκάδες νησιά έχει τα δικά του βάσανα και που τα κοινά τους σημεία είναι οι τουρίστες που μας φέρνει η TUI, και η επέλαση των τουριστικών μεγαθηρίων, το ξεπούλημα της γης και του περιβάλλοντος μας και η κατάντια της δημόσιας υγείας!

Και κάτι τελευταίο για την προχθεσινή επιδίωξη του να εξισώσει τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για την κατάργηση της δωδεκάμετρης λωρίδας των παραλιών και την αλλαγή του κοινόχρηστου χαρακτήρα τους σε ιδιωτική που ίσχυαν στην Δωδεκάνησο από την εποχή των Ιταλών, χαρακτηρίζοντας τον ως πράξη «ισονομίας» με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Είναι το έγκλημα που και αυτό επιχειρείται να καλυφθεί ψευδεπίγραφα με την λέξη «ισονομία» όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι τα κοράκια της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου έβαλαν στο μάτι και τις παραλίες μας.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κ. Καΐσερλης π. Δήμαρχος

ADVERTORIALS