Η συνάντηση στελεχών της Δύναμης Αλλαγής με τη Διοίκηση της ΑΝΕΜ. Δηλώσεις Σιφάκη - Μαραγκού στο kosnews24

Η συνάντηση στελεχών της Δύναμης Αλλαγής με τη Διοίκηση της ΑΝΕΜ. Δηλώσεις Σιφάκη - Μαραγκού στο kosnews24

Με διάθεση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, η συνάντηση μεταξύ στελεχών της παράταξης Δύναμης Αλλαγής με τον νυν πρόεδρο της ΑΝΕΜ Αριστείδη Μαραγκό, τον πρώην πρόεδρο Νίκο Χατζηνικολάου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτη Αβρίθη και τον έταιρο μέτοχο της ΑΝΕΜ κ. Σάκη Τηλιακό.

Από τη Δύναμη Αλλαγής παραβρέθηκαν στη συνάντηση ο επικεφαλής Ηλίας Σιφάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κοκκαλάκης, Μαριέτα Βαβλά - Μουζουράκη και Μανώλης Ζερβός.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της μείζονος μειοψηφίας κ. Ηλίας Σιφάκης μιλώντας στην κάμερα του kosnew24 δήλωσε: “Αρχικά να σας πούμε ότι η διάθεση με την οποία πήγαμε στη συνάντηση ήταν διάθεση συνεργασίας για να ενημερωθούμε για το τι γίνεται με την κατασκευή αλλά και την αγορά του νέου πλοίου της ΑΝΕΜ. Τα ερωτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τις βλάβες που έχει παρουσιάσει το πλοίο είναι εύλογα και δεν είναι καλό να υπάρχουν δύο ακινητοποιημένα πλοία για το brand και την ταυτότητα μιας εταιρείας.»

Στη συνέχεια ο κ. Σιφάκης ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι της ΑΝΕΜ τους ενημέρωσαν και τους παραχώρησαν έγγραφα για τους στόχους της εταιρείας και πιστοποιητικά τα οποία είχαν ζητήσει «Σε ένα μετέπειτα στάδιο θα τα ελέγξουμε και θα βγάλουμε το δικό μας πόρισμα, συμβουλευόμενοι πάντα ανθρώπους που έχουν περισσότερη πείρα πάνω σε αυτά τα θέματα. Τότε θα προβούμε σε περαιτέρω δήλωσεις και θα ενημερώσουμε και τον Κωακό λαο. Σκοπό της όλης διαδικασίας είναι να ενημερώνεται ο Κωακός λαός για το που τοποθετούνται τα χρήματά του. Η εταιρεία έχει πάρει ένα δάνειο, έχει επενδύσει κάποια χρήματα και θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό έχει γίνει με μια χρηστή διαχείριση και με τις σωστές διαδικασίες. Από εκεί και πέρα όμως, η ΑΝΕΜ έχει κάποια σοβαρά θέματα τα οποία θα πρέπει να συζητήσουμε και στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί όπως καταλαβαίνετε έχουμε και τη συμμετοχή ενός ιδιώτη που μπορεί να υπάρχει μία άψογη συνεργασία, αλλά δεν παύει να είναι ένας ιδιώτης, οποίος αναπτύσσει ανταγωνιστικό με την ΑΝΕΜ έργο».

Ακόμα, ο κ Σιφάκης ανέφερε ότι ενημερώθηκαν για το πλοίο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ, το οποίο έχει μια βλάβη στη μηχανή, ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί και τις επόμενες εβδομάδες το πλοίο θα ξαναπέσει στις θάλασσες. Όσον αφορά στο νέο πλοίο, το πλοίο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ,  ο κ.Σιφάκης δήλωσε ότι δεν πήραν ξεκάθαρη απάντηση. “Θα μελετήσω λίγο τα χαρτιά και τα πιστοποιητικά που μου έδωσαν, θα δω επίσης κι αν αυτά τα έγγραφα είναι όσα ζητήσαμε και θα προβώ σε περαιτέρω δηλώσεις" υπογράμμισε ο κ. Σιφάκης.

Η δημοσιογραφική ομάδα της ιστοσελίδας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΝΕΜ κ. Αριστείδη Μαραγκό, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ του συμβουλίου της ΑΝΕΜ ,της αντιπροσωπείας της Δ.Α και του κ. Σάκη Τηλιακού. Απαντήσαμε σε όλα τα ερωτήματα της ΔΑ, άλλωστε δεν έχουμε να κρύψουμε ή να φοβηθούμε κάτι. Όλα γίνονται με διαφάνεια και πάντα στα πλαίσια της νομοθεσίας. Επίσης, είπαμε για τον στόχο της ΑΝΕΜ, ο οποίος είναι η ανάπτυξη του νησιού μέσω διασυνδέσεων με τα τοπικά νησιά της Δωδεκανήσου. Κλείνοντας συζητήσαμε και ενημερώσαμε για τα 2 πλοία».

ADVERTORIALS