Υπεγράφη η σύμβαση συγχρηματοδότησης του προγράμματος δράσης του Οίκου Ευγηρίας «Ο Άγιος Νεκτάριος Ιεράς Μητροπόλεως Κώου» από τον Δήμο Κω - Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει

Υπεγράφη η σύμβαση συγχρηματοδότησης του προγράμματος δράσης του Οίκου Ευγηρίας «Ο Άγιος Νεκτάριος Ιεράς Μητροπόλεως Κώου» από τον Δήμο Κω - Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει

Τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά υποδέχθηκε στα γραφεία της Μητρόπολης σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου - Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης συγχρηματοδότησης του προγράμματος δράσης του Οίκου Ευγηρίας «Ο Άγιος Νεκτάριος Ιεράς Μητροπόλεως Κώου» από τον Δήμο Κω.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου - Νισύρου στις δηλώσεις του, αρχικά ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για τη δυνατότητα που δίνει στην Μητρόπολη, μέσω αυτού του μνημονίου συνεργασίας, για να έχουν οι συνάνθρωποί μας ένα ζεστό πιάτο φαγητό, όπως δήλωσε,  ενώ συνέχισε λέγοντας « Είμαστε ευτυχείς γιατί δεν είναι μόνο η σημαντικότητα της βοήθειας στο συνάνθρωπό μας, αλλά είναι η σημαντικότητα της δυνατότητας του να κατανοεί ο ένας τον άλλον και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτό διατηρεί το επίπεδο του πολιτισμού και μας δίνει ελπίδα για το μέλλον. Επίσης, μας δίνει μία ελπίδα, για το ότι σ’ αυτή τη χώρα τίποτα δεν μπορεί να χαθεί όσες και αν είναι οι πιέσεις απ' έξω.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κω ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι το ποσό αυτό δίνεται ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του σισιτίου. Τα τελευταία χρόνια, όπως δήλωσε, έχει παρουσιαστεί μεγάλη αύξηση, αφού ημερησίως δίνονται πάνω από 550 με 600 μερίδες. « Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για μένα γιατί κάνω πράξη αυτό που πρεσβεύουμε και θέλουμε να πρεσβεύουμε σαν κοινωνία, ότι υποστηρίζουμε δηλαδή την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της. Υποστηρίζουμε την αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής και θεωρώ ότι οι ισχυροί δεσμοί που έχουν χτίσει αυτά τα χρόνια η εκκλησία και ο Δήμος αποδίδουν αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι η συνεργασία του Δήμου με εσάς και την παροχή συσσιτίου σε ευάλωτες ομάδες είναι ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα, αν θέλουμε να τα βάλουμε σε μία ιεράρχηση, που κάνουμε ως δημοτική αρχή. Σε μία περίοδο που πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι Κως ακμάζει οικονομικά, στην πράξη αυτό δεν διαπιστώνεται. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είχαμε συμφωνήσει να δίδονται  περίπου 400 μερίδες, ενώ σήμερα έχουμε φτάσει στα 550 με 600 συσσίτια την ημέρα. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μία μερίδα πληθυσμού που αθόρυβα αισθάνεται την ανάγκη να λαμβάνει υποστήριξη'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς. 


IMG-bd37a57bfbc23e64095994248396c07f-V.jpg

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης, ο Οίκος Ευγηρίας «Ο Άγιος Νεκτάριος Ιεράς Μητροπόλεως Κώου» φροντίζει για την σίτιση 550-600 αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας, ημερησίως. Το ετήσιο κόστος για την κάλυψη των εξόδων της σίτισης των αναξιοπαθούντων ανέρχεται στο ποσό των 121.760,52€.


Στο πρόγραμμα της σίτισης των αναξιοπαθούντων εργάζονται καθημερινά :
1. Μια μαγείρισσα
2. Μια βοηθός μαγείρισσας


Το μηνιαίο κόστος για την κάλυψη μόνο της σιτίσεως των προσερχόμενων αναξιοπαθούντων ανέρχεται στο ποσό των 12.180,60 € το οποίο περιλαμβάνει:

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-02-23 185331.png


ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ


Όλες οι δαπάνες που πραγματοποιούνται για την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου, θα πρέπει προμηθευτών, αποδείξεις κλπ). Τα απολογιστικά στοιχεία θα παραλαμβάνονται και θα ελέγχονται της δράσης με σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ :

Το Πρόγραμμα του οίκου Ευγηρίας «Ο Άγιος Νεκτάριος Ιεράς Μητροπόλεως Κώου» του Φιλανθρωπικού Έργου της Ιερά Μητροπόλεως υλοποιείται στο Γηροκομείο «Άγιος Νεκτάριος».

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ:

1. Ο δεύτερος συμβαλλόμενος θα προσκομίζει μηνιαία κατάσταση δαπανών και αντίγραφα των σχετικών τιμολογίων – παραστατικών που αφορούν την υλοποίηση της δράσης της στον τομέα της σίτισης των αναξιοπαθούντων.
2. Ο Δήμος από την πλευρά του θα συγχρηματοδοτεί το πρόγραμμα δράσης που αναφέρονται αποκλειστικά στην σίτιση των αναξιοπαθούντων, όπως αναφέρεται και παραπάνω και μέχρι του ποσού των 121.760,51 € από τον Προϋπολογισμό του.
3. Το υπόλοιπο ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% των επιλέξιμων δαπανών θα καταβάλλεται από τον Οίκο Ευγηρίας ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ. Την ευθύνη για την συνολική εξόφληση των υποχρεώσεων προς τρίτους στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος δράσης έχει αποκλειστικά ο Οίκος Ευγηρίας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης συγχρηματοδότησης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και έχει διάρκεια 12 μήνες.

ADVERTORIALS