''Δεν πρόκειται να ξεκινήσει αυτή η σεζόν και να επιτρέψω να συνεχίζεται αυτή η παράνομη καταπάτηση''

''Δεν πρόκειται να ξεκινήσει αυτή η σεζόν και να επιτρέψω να συνεχίζεται αυτή η παράνομη καταπάτηση''

''Δεν πρόκειται να ξεκινήσει αυτή η σεζόν και να επιτρέψω να συνεχίζεται αυτή η παράνομη καταπάτηση.''

''Είναι πάγια τακτική του Δήμου να μη βρίσκει λύση και να τα αφήνει όλα στο περίμενε.''

Στο kosnews24 μίλησε ο Χρυσοβαλάντης Πατάκος, ιδιοκτήτης ακινήτου όπου βρίσκεται η είσοδος - έξοδος του χώρου που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ στη Ζιά, καθώς διαμαρτύρεται για καταπάτηση της περιουσίας του από τον Δήμο Κω. 

Ο κ. Πατάκος ερωτηθείς για το εάν έχει προκύψει κάποια λύση και ποιες θα είναι οι κινήσεις του πριν την έναρξη της σεζόν σημείωσε ότι ο δήμος εξακολουθεί να αδιαφορεί επιδεικτικά για την επίλυση του θέματος “Προχωράνε οι δικαστικές εργασίες, θα πάω μέσω  νόμου. Θα κάνω ότι ορίζει ο νόμος για να διεκδικήσω τα δικαιώματα  του οικοπέδου μου. Δεν πρόκειται να ξεκινήσει αυτή η σεζόν και να επιτρέψω να συνεχίζεται αυτή η παράνομη καταπάτηση. Έχω κάνει δικαστικές ενέργειες για αποζημίωση καταπάτησης που γίνεται συστηματικά εδώ και κάποια χρόνια ,ενώ ταυτόχρονα διεκδικώ μίσθωμα, αφού ακόμα και την ώρα που μιλάμε ο χώρος καταπατείται», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Εν συνεχεία ο κ. Πατάκος μιλώντας στη δημοσιογράφο του kosnews24 Άννα Σαρηγιάννη αναφέρθηκε και στην πυρασφάλεια του συγκεκριμένου χώρου, ισχυριζόμενος ότι σε ενδεχόμενο φωτιάς, ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος για τις ζωές και τις περιουσίες κατοίκων, επιχειρηματιών και επισκεπτών.  “Το οικόπεδο κάτω από το δικό μου, που αυτή τη στιγμή είναι πάρκινγκ, έχει κριθεί με απόφαση της περιφέρειας από το 2017 παράνομο ( υπάρχει και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ), διότι δεν τηρεί κάποιες προϋποθέσεις αρτιότητας του χώρου, για να γίνει ένα σωστό δημοτικό πάρκινγκ. Το μεγαλύτερο αγκάθι που κρίθηκε μη άρτιος ο συγκεκριμένος χώρος είναι η έλλειψη  πρόσοψης προς το δημόσιο δρόμο. Αν όμως ενωθεί με το δικό μου κομμάτι, η εκάστοτε δημοτική αρχή μπορεί να κάνει μία ολοκληρωμένη μελέτη, με δύο διαφορετικά μισθώματα και να φτιάξει ένα σωστό επαγγελματικό δημοτικό πάρκινγκ, το οποίο θα είναι πιο λειτουργικό και όχι ένα απλό χώμα, όπου παρκάρουν αυθαίρετα με αποτέλεσμα να προκαλείται μποντιλιάρισμα! Το σημαντικότερο είναι ότι θα είναι πιο ασφαλές διότι θα υπάρχουν είσοδοι και έξοδοι σε περίπτωση γρηγόρης εκκενώσης. Είναι πάγια τακτική του Δήμου να μη βρίσκει λύση και να τα αφήνει όλα στο περίμενε.”

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

Συμπολίτες και συνδημότες, κάτοικοι του όμορφου χωριού της Ζιάς.

Συντάσσω και παραθέτω την ακόλουθη επιστολή προκειμένου να γίνει γνωστή η κατάσταση για το ζήτημα της στάθμευσης οχημάτων στην Ζιά , τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις ζωές και τις περιουσίες κατοίκων , επιχειρηματιών και επισκεπτών και τέλος της συστηματικής και αυθαίρετης καταπάτησης της περιουσίας μου από την δημοτική αρχή.
Στην περιοχή της Ζιάς, έχω οικόπεδο το οποίο έχει μετατραπεί αυθαίρετα και καταχρηστικά σε είσοδο – έξοδο, προς και από όμορο οικόπεδο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και ο οποίος όμως με απόφαση αναρτημένη στο ΔΙΑΎΓΕΙΑ έχει κριθεί ακατάλληλος και παράνομος ( αριθμ. πρωτ. 5289 ).
Ωστόσο ο χώρος αυτός συνεχίζει να λειτουργεί ως parking και μάλιστα με μίσθωμα από τον δήμο προς το όμορο αυτό οικόπεδο . Ενώ σε ότι αφορά το δικό μου οικόπεδο αρνούνται με διαφορετικές δικαιολογίες κάθε φορά όπως ότι δεν μπορούν να το μισθώσουν καθώς είναι πολύ μικρό αλλά και με απειλές ( τύπου απαλλοτρίωση ) .
Δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να έρθουμε σε κάποια μορφή συμφωνίας με την δημοτική αρχή , τόσο προς επίλυση του ζητήματος αυτού όσο και προς ζήτηση των ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΜΈΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ που πρέπει να ληφθούν.
Για τους λόγους αυτούς και όπως θα έκανε κάθε συνδημότης μού του οποίου η περιουσία καταπατούνταν , κατέθεσα αγωγή στην δημοτική αρχή προκειμένου να διασφαλίσω την περιουσία μου.
Πράγμα που ορθώς έπραξα, αφού στο δημοτικό συμβούλιο του Ιουλίου 2023 και παρουσία του δικηγόρου μου, ζητήθηκε η αγωγή μου και το πρόβλημα της στάθμευσης στην περιοχή της Ζιά που υπάρχει εδώ και χρόνια.
Στο δημοτικό συμβούλιο αυτό , ακούστηκαν διάφορα αφηγήματα όπως ότι είναι περίπλοκο και δύσκολο το ζήτημα αυτό και σε δεύτερο χρόνο από συγκεκριμένα στελέχη που έχουν το σύνδρομο του σερίφη , τρομερές εκφράσεις και απειλές ως προς το δικαίωμα μου να διασφαλίσω την περιουσία μου από οποιαδήποτε μορφή καταπάτησης.
Η απάντηση της δημοτικής αρχής στην αγωγή μου , εκτός από παιδαριώδη στα όρια του αστείου επιχειρήματα είναι τουλάχιστον προσβλητική στο πρόσωπο μου και σκοπός τους να είναι πιο πολύ ο κιτρινισμός αφού φαίνεται ότι δεν έχουν την ικανότητα της επίλυσης ενός ζητήματος που δεν αφορά μόνο στην καταπάτηση της περιουσίας μου αλλά και στην ασφάλεια της περιοχής από λόγους που θα αναφέρω στην συνέχεια.
Η δημοτική αρχή λοιπόν έκρινε την αγωγή μου ως ΑΒΆΣΙΜΗ, ΑΌΡΙΣΤΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΉ . Χωρίς να μπω στην διαδικασία σπατάλης φαιάς ουσίας , αναφέρω ότι υποστηρίζουν πως έχουν νομικό ελεύθερης στάθμευσης χώρο ( όμορα οικόπεδα ) και για αυτό το λόγο τα μισθώνουν ( μα ο τρόπος χρήσης των οικοπέδων αυτών έχει χαρακτηριστεί ως παράνομος και τα οικόπεδα αυτά ως ακατάλληλα ως προς την χρήση αυτή ! )
Και τα οποία οικόπεδα έχουν δική τους » νόμιμη και ασφαλή » » ΕΊΣΟΔΟ – ΈΞΟΔΟ » .
Αναρωτιέμαι, αν έχουν δική τους και ασφαλή και νόμιμη είσοδο – έξοδο , γιατί περνάνε μέσα από το δικό μου οικόπεδο;
Καθώς φαίνεται το » ΝΌΜΙΜΟ » και το «ΑΣΦΑΛΕΣ» είναι έννοιες ευθέως ανάλογες των συμφερόντων αναλόγως την περίσταση.
Αφού η δημοτική αρχή κρίνει το οικόπεδο μου ως μηδαμινής αξίας και άρα άχρηστο για οποιαδήποτε χρήση , όπου αν και εφόσον ισχύει αυτό , τότε γιατί κάθε προσπάθεια περίφραξης του χώρου μου , κατέληξε σε βανδαλισμό των υλικών περίφραξης;
Ένα επίσης από τα τραγελαφικά σημεία στην απάντηση της αγωγής μου από την δημοτική αρχή είναι πως αν το είχα περιφραγμένο δε θα γινόταν καταπάτηση από τρίτους ( όπου οι ενέργειες για την περίφραξη του οικοπέδου μου είναι πάμπολλες και όλες έχουν καταλήξει σε θρασύτατους βανδαλισμούς από τους γνωστούς -αγνώστους .
Τις εμπεριστατωμένες μου απαντήσεις και αναίρεση των λεγόμενων της δημοτικής αρχής , τις κατέθασα ακόμα μια φορά στην προσθήκη – αντίκρουση , την οποία έκανα.
Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση , όλοι οι κάτοικοι της νήσου Κώ γνωρίζουν τα συμφέροντα που διακυβεύονται σε βάρος του χωριού της Ζιά.
Κλείνοντας θέλω να υπογραμμίσω ότι σκοπός μου δεν είναι να δημιουργήσω κανενα πρόβλημα σε μια περιοχή που όλοι αγαπάμε.
Κανένα πρόβλημα σε όλους όσους ζουν ή δουλεύουν εκεί.
Είναι απλά και μόνο η ασφάλεια της περιοχής αφού αν μη κακό συμβεί μια πυρκαγιά, ο κίνδυνος να ζήσουμε γεγονότα όπως αυτά στο Μάτι, στην Εύβοια αλλά και στην κοντινή Ρόδο είναι άμεσος και απόλυτα υπαρκτός.
Και τέλος να εξασφαλίσω την περιουσία μου και φυσικά την τιμή και αξιοπρέπεια μου όπως ακριβώς θα έκανε κάθε ένας από εσάς αν κινδύνευε η περιουσία του και αν το πρόσωπο τού γινόταν αντικείμενο εμπαιγμού , όχι μόνο από την οποιαδήποτε δημοτική αρχή αλλά και από τον οποιονδήποτε γενικότερα.
Απευθύνω ανοικτή πρόσκληση για συζήτηση προς κάθε αρμόδιο και κάθε ενδιαφερόμενο.
Δημοτική αρχή , κοινότητα Ασφενδιού , κατοίκους και επιχειρηματίες της Ζία, στο πλαίσιο των συλλογικών διεργασιών και με άξονα την λύση της ασφαλούς λειτουργίας ενός κατάλληλου χώρου στάθμευσης, πριν την αρχή της τουριστικής περιόδου 2024.
Επιφυλάσσομαι για κάθε νομική κίνηση μου , όπως ορίζεται από τον νόμο.

Ο πληρεξούσιος Χρυσοβαλάντης Πατάκος.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-02-21 075725.png

ADVERTORIALS