Οι εργασίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι στον χώρο Σένγκεν στο λιμάνι της Κω σύμφωνα με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Αβρίθη

Οι εργασίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι στον χώρο Σένγκεν στο λιμάνι της Κω σύμφωνα με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Αβρίθη

Για τις εργασίες οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν φέτος, μέχρι το καλοκαίρι, στον χώρο Σένγκεν στο λιμάνι της Κω, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω Παναγιώτης Αβρίθης.

Ο κ. Αβρίθης δήλωσε ότι θα φτιαχτούν φέτος κάποια booth με συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον διαβατηριακό έλεγχο. Αναμένεται όπως δήλωσε να τοποθετηθούν 6 booth στις αναχωρήσεις και 5 στις αφίξεις, ενώ θα τοποθετηθούν και ακόμα 3 γραφεία (βίζας, ασύλου κλπ).

Όσον αφορά στο στέγαστρο σημείωσε ότι προσωρινά φέτος, θα μπει ένα στέγαστρο 500 τετραγωνικών μέτρων, καθώς σχεδιάζεται το στέγαστρο που θα τοποθετηθεί πιθανότατα του χρόνου, το οποίο θα είναι 2 στρέμματα και θα τοποθετηθεί στον χώρο όπου στεγάζεται τώρα η ΔΕΗ, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τον Δήμο της Κω έτσι ώστε τα γραφεία της ΔΕΗ να παραχωρηθούν σε αυτόν. 

Το νέο στέγαστρο των δύο στρεμμάτων αναμένεται να καλύπτει όλα τα γραφεία που θα εξυπηρετούν τους επιβάτες στον χώρο της Σένγκεν. 

Να σημειωθεί ότι πριν περίπου έναν μήνα ο μηχανικός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω και υπεύθυνος του έργου κ. Σάββας Πεταλάς είχε δηλώσει στο Kosnews24 ότι ενδέχεται να κλείσει ο χώρος τη Σένγκεν για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες (πατήστε εδώ για το σχετικό δημοσίευμα), χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει επίσημη απάντηση από τη διοίκηση του λιμενικού ταμείου επί του θέματος.

ADVERTORIALS