Η απάντηση του Δημάρχου Κω για το πρόβλημα με τη θέρμανση στο 1ο Λύκειο Κω

Η απάντηση του Δημάρχου Κω για το πρόβλημα με τη θέρμανση στο 1ο Λύκειο Κω

Απάντηση αναφορικά με την κατάληψη στο 1ο Λύκειο Κω εξαιτίας του προβλήματος με τη θέρμανση το σχολικού συγκροτήματος, έδωσε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

Ακολουθεί η δήλωσή του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά.

''Σεισμός του 2017. Σωστά αποφάσισε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να εντάξει ένα νέο σύστημα θέρμανσης - ψύξης με καινοτόμα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως είναι οι αντλίες θερμότητας, όμως η αντλία που τοποθετήθηκε, στις αρχές της εργολαβίας αυτής, αποδείχθηκε από την πρώτη της στιγμή εντελώς προβληματική.

Κάτι συνέβη. Όταν παραλάβαμε λοιπόν εμείς το 2019 κρατήσαμε χαμηλούς τόνους γιατί συμβαίνει αυτό. Ας πούμε ότι δεν υπήρχε πρόθεση από κανέναν, ούτε καν από τον εργολάβο, ότι ήταν μία αστοχία του υλικού, μια αστοχία της αντλίας θερμότητας. Δεν πετάς έτσι στον κάλαθο των αχρήστων μία προμήθεια 30.000€, επειδή μπορεί να συνέβησαν, όσα συνέβησαν, στο πρόσφατο τότε παρελθόν.

Είπαμε λοιπόν ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Ήρθε ο ανάδοχος, προσπάθησε μία, δυο, τρεις φορές, άλλοτε λειτουργούσε το σύστημα της θέρμανσης, άλλοτε λειτουργούσε μόνο το σύστημα της ψύξης, άλλοτε δε λειτουργούσε τίποτα. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο μηδέν, όπου είπαμε ότι ό,τι κι αν γίνεται εκεί, όσοι κι αν έχουν παρέμβει και έχουν πει τεχνικά την άποψή τους, είτε αυτό φορά σε υπηρεσίες, είτε σε ανθρώπους που έχουν την τεχνογνωσία, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη αντλία θερμότητας που τοποθετήθηκε τότε, κουβαλούσε προβλήματα μαζί της και έπρεπε να αντικατασταθεί.

Εκκίνησε μία διαδικασία λοιπόν, στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, η οποία έφτασε στο τέλος της.

Ο άνθρωπος που θα τοποθετήσει αυτή την αντλία θερμότητας, που είναι και μία εξειδικευμένη εργασία, είχε ένα πρόβλημα υγείας και δυστυχώς επειδή έκρινε ότι ο ίδιος έπρεπε να επιβλέπει τις εργασίες, γιατί όταν μιλάς για 30.000€ ένα μηχάνημα κάτι να πάει στραβά ποιος θα πληρώσει τον βαρκάρη μετά, ήθελε ο ίδιος να επιβλέπει.

Σηκώθηκε από το κρεβάτι ο άνθρωπος και να είναι σιδερένιος και να είναι αύριο εκεί όπως υποσχέθηκε, να τοποθετήσει την αντλία.

Τοποθετήσαμε σόμπες για να ζεσταθούν τα παιδιά, μην λαϊκίζετε σε αυτό, έπρεπε να είχε λυθεί και να λειτουργεί η αντλία θερμότητας. Κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο, ούτε στα έξοδα, να μπει σε μία τέτοια διαδικασία πρόχειρη και πρόσκαιρη θα έλεγα, προκειμένου να το επιλύσει. Δυστυχώς όμως έπρεπε να παρέμβουμε. Δεν τιμά κανέναν, δεν τιμά τις σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία των σχολείων μας, αλλά είναι ένα πρόβλημα που το παραλάβαμε από το παρελθόν και είπαμε ότι και αυτό και άλλα πολλά θα τα επιλύσουμε με τομές καίριες, ουσιαστικά μηδενίζοντας το κοντέρ σε ό,τι αφορά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη διαιώνιση κάποιων προβλημάτων.''

ADVERTORIALS