Βασίλης Α. Υψηλάντης: Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας το θέμα της άρσης των εμποδίων για τις δικαιοπραξίες στην παραμεθόριο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας το θέμα της άρσης των εμποδίων για τις δικαιοπραξίες στην παραμεθόριο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Στον Υπουργό Άμυνας το θέμα της άρσης των εμποδίων για τις δικαιοπραξίες στην παραμεθόριο »

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης επισκέφθηκε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας της χώρας και των νησιών μας καθώς επίσης και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε στα Δωδεκάνησα, σε σχέση με τις αρμοδιότητες του υπουργείου.

Ένα από τα βασικά ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν είναι τα εμπόδια που θέτει η ΚΥΑ σχετικά με τη διενέργεια δικαιοπραξιών στην παραμεθόριο από πολίτες τρίτων χωρών. Η συγκεκριμένη ΚΥΑ εμπεριέχει διατάξεις οι οποίες ουσιαστικά παρεμποδίζουν την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ακινήτων από πολίτες τρίτων χωρών. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στην αναπτυξιακή προσπάθεια και για το λόγο αυτό, ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα άρσης των περιορισμών αυτών.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης έθεσε επίσης στον Υπουργό, το ζήτημα της ορθολογιστικής αξιοποίησης των στρατοπέδων στα νησιά μας, που δεν βρίσκονται σε λειτουργία.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ σημαντική αυτή συνεργασία με τον κ. Ν. Δένδια, τον οποίο ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του για τα ακριτικά μας νησιά.

υπ. εθνικης άμυνας 1.JPG

υπ. εθνικης άμυνας 2.JPG

ADVERTORIALS