Δήμος Κω: Η τεχνητή ένταση δεν εξυπηρετεί και δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία. Η Δύναμη Αλλαγής και οι εκφραστές της, συνεχίζουν, δυστυχώς, στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.

Δήμος Κω: Η τεχνητή ένταση δεν εξυπηρετεί και δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία.  Η Δύναμη Αλλαγής και οι εκφραστές της, συνεχίζουν, δυστυχώς,  στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τεχνητή ένταση δεν εξυπηρετεί και δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία.

Η Δύναμη Αλλαγής και οι εκφραστές της, συνεχίζουν, δυστυχώς,

στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.

Ο εκλεκτός του κ. Κυρίτση, δημοτικός σύμβουλος πλέον κ. Κοκαλάκης, ο οποίος υπογράφει μάλιστα ως «υπεύθυνος τεκμηρίωσης» προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος της δημοτικής αρχής και τεχνητή ένταση αλλά κοπιάζει μάταια.

Καταρχήν, διότι η κοινωνία μας έχει απορρίψει τις τεχνητές εντάσεις και τους εκφραστές τους αλλά και γιατί ο ίδιος πιάνεται αδιάβαστος.

Η παρακάτω αναφορά γίνεται για να γνωρίζουν την αλήθεια οι συνδημότες μας και τις προβλέψεις της νομοθεσίας.

Οι ειδικοί συνεργάτες ή σύμβουλοι δημάρχου, όπως αναφέρονται, είναι αυτοί που ο νόμος ορίζει σε συγκεκριμένες ειδικότητες, για να υποστηρίζουν το έργο του, κάτι που ισχύει από πολλά χρόνια.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, σε αντίθεση με ότι γινόταν στο παρελθόν, λόγω της συνεχούς μείωσης των εργαζομένων στο Δήμο και σημαντικής έλλειψης υπηρεσιακών στελεχών,   αξιοποιεί τους συνεργάτες του σε θέσεις ευθύνης, προκειμένου να παράγουν αναγκαίο έργο για τον τόπο μας.

Ξεκάθαρο παράδειγμα, το Κτηματολόγιο. Μηχανικός και δικηγόρος, ως ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου, συνέβαλαν καθοριστικά στη μεταγραφή της επέκτασης του σχεδίου πόλεως Κω, που εκκρεμούσε 35 ολόκληρα χρόνια, εργαζόμενοι καθημερινά επί 2,5 χρόνια στο σχετικό αντικείμενο. Πέντε χιλιάδες διοικητικές πράξεις – τίτλοι ιδιοκτησίας – το παραγόμενο έργο.

Σαφώς μπορεί να γίνει αναφορά και σε άλλες ειδικότητες, όπως αρχιτέκτονας και οικονομολόγος, που συνέτασσαν και συντάσσουν πλήθος μελετών για λογαριασμό του δήμου. Αυτή είναι η λογική αξιοποίησης του ντόπιου έμψυχου δυναμικού, που ακολουθεί η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος κ. Νικηταράς.

Σε ότι αφορά στην πρόσληψη δημοσιογράφου ως ειδικού συνεργάτη, ο στόχος είναι ένας και πολύ σημαντικός. Η στήριξη της προσπάθειας για την Κω της εξωστρέφειας.

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα, από το 2020, για επιπλέον ειδικό συνεργάτη με αυτή την ιδιότητα, με προϋπόθεση την αποδεδειγμένη εμπειρία, ως μέλος αναγνωρισμένης πανελλήνιας επαγγελματικής δημοσιογραφικής ένωσης.

Η δημοτική αρχή υπηρετεί σταθερά, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη δύναμη, την πολιτική της εξωστρέφειας του νησιού μας.

Η Κως του 1,5 εκατομμυρίου επισκεπτών δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής στον σύγχρονο κόσμο της επικοινωνίας.

Οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί, που θα επικοινωνούν την Κω στα πέρατα του κόσμου, είναι στρατηγική επιλογή της δημοτικής αρχής.

Σε ότι αφορά στην αναφορά του κ. Κοκαλάκη σε κατακύρωση διαγωνισμού για ελαστικά (της ΔΕΥΑΚ) σε υποψήφιο με την παράταξη της δημοτικής αρχής, καλό είναι να ενσκήψει με περισσότερη προσοχή και γνώση σε αυτά που διαβάζει ή που του δίνουν να διαβάσει και να κρίνει.

Γιατί και σε αυτή την περίπτωση, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στις δημοτικές επιχειρήσεις υφίσταται ασυμβίβαστο μόνο για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους συγγενείς τους και όχι για όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Επιπλέον, ο προμηθευτής ελαστικών στη ΔΕΥΑΚ, στον οποίο αναφέρεται ο κ. Κοκαλάκης, είναι αυτός που προμηθεύει την επιχείρηση με ελαστικά από πολλά χρόνια, ανεξαρτήτως διοικήσεως και δημοτικής αρχής, μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες που διεξάγουν οι υπηρεσίες της επιχείρησης.

Αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια.

Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει όλους τους δημότες με ίσους όρους και τη διαχείριση των πόρων του Δήμου με περίσκεψη και διαφάνεια.

Για αυτό κάθε προσπάθεια δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων πέφτει στο κενό.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS