«Τη λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης ασθενών με προβλήματα υγείας και ατόμων με αναπηρία στο Νότιο Αιγαίου, προτείνει ο Μάνος Κόνσολας»

«Τη λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης ασθενών με προβλήματα υγείας και ατόμων με αναπηρία στο Νότιο Αιγαίου, προτείνει ο Μάνος Κόνσολας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ


«Τη λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης ασθενών με προβλήματα υγείας και ατόμων με αναπηρία στο Νότιο Αιγαίου, προτείνει ο Μάνος Κόνσολας»

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα ανέδειξε με παρέμβαση και πρόταση του προς το Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας προτείνει λειτουργία ενός δημόσιου κέντρου αποκατάστασης για πολυτραυματίες, ασθενείς με κινητικά προβλήματα αλλά και για άτομα με αναπηρία στο Νότιο Αιγαίο.

Μάλιστα, επισημαίνει, ότι το Υπουργείο Υγείας διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο με το σχετικό εξοπλισμό στη Ρόδο, που, όμως, έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και παραμένει ανενεργό εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για το για το κτίριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Αποκατάστασης, στους Αγίους Αποστόλους στη Ρόδο, που κατασκευάστηκε για αυτό ακριβώς το σκοπό, έχοντας εξοπλισμό και υποδομές που παραμένουν αναξιοποίητες, πισίνα για κινησιοθεραπεία αλλά και ξενώνες φιλοξενίας.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι κτίριο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια δημόσια δομή αποκατάστασης για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα αλλά και για ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια ή πολυτραυματίες.

Μάλιστα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου υπογραμμίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι στα Δωδεκάνησα και στο Νότιο Αιγαίο που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους τα έξοδα θεραπείας σε ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης στην ηπειρωτική χώρα.

Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, βιώνουν την απόλυτη απόγνωση τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους. Μη έχοντας τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, ουσιαστικά, αποκτούν μόνιμες βλάβες που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να αποκατασταθούν.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης-πρότασης του κ. Μάνου Κόνσολα προς τον Υπουργό Υγείας.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση αναγκαιότητα η δημιουργία και λειτουργία κέντρου αποκατάστασης ασθενών στο Νότιο Αιγαίο στο ιδιόκτητο κτίριο του Υπουργείου Υγείας (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρόδου)»

Κύριε Υπουργέ,

Στο Νότιο Αιγαίο αποτελεί αναγκαιότητα η λειτουργία ενός δημόσιου κέντρου αποκατάστασης για πολυτραυματίες, ασθενείς με κινητικά προβλήματα αλλά και για άτομα με αναπηρία.

Σήμερα, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα και σε δομές που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα.

Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, βιώνουν την απόλυτη απόγνωση τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους. Μη έχοντας τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, ουσιαστικά αποκτούν μόνιμες βλάβες που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να αποκατασταθούν.

Το Υπουργείο Υγείας διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο με το σχετικό εξοπλισμό στη Ρόδο , που όμως έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και παραμένει ανενεργό εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για το κτίριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Αποκατάστασης, που κατασκευάστηκε για αυτό ακριβώς το σκοπό, έχοντας εξοπλισμό και υποδομές που παραμένουν αναξιοποίητες, πισίνα για κινησιοθεραπεία αλλά και ξενώνες φιλοξενίας.

Το κτίριο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια δημόσια δομή αποκατάστασης για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα αλλά και για ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια ή πολυτραυματίες.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ανάλογο Κέντρο Αποκατάστασης και Θεραπείας σε όλο το Νότιο Αιγαίο, είναι εμφανής αυτή η αναγκαιότητα και η στελέχωση του με εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την αξιοποίηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Αποκατάστασης στους Αγίους Αποστόλους της Ρόδου, των υποδομών και του εξοπλισμού του;
  2. Αναγνωρίζει το Υπουργείο την αναγκαιότητα λειτουργίας ενός Κέντρου Αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία ή με άλλα προβλήματα υγείας στο Νότιο Αιγαίο και τι προτίθεται να κάνει για αυτό;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS