Γ. Χατζηδαυίδ: Με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο……

Γ. Χατζηδαυίδ: Με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο……

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΔΑΥΙΔ


Με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο……

Με τον αέρα του 60% η μέχρι πρότινος απολίτικη ,ανεξάρτητη , ακομμάτιστη Δημοτική μας Αρχή απεφάνθη: Στην χώρα μας κυβερνά το λεγόμενο καπιταλιστικό σύστημα, στο οποίο πιστεύουμε ,και το οποίο υπηρετούμε έχοντας και την πρόσφατη εντολή του Κωακού λαού.

Έτσι λοιπόν με Ευαγγέλιο αυτό το πολιτικό σύστημα ,αντιλαϊκό λέμε εμείς , επιχειρηματολόγησαν:

Αφού ο Δήμος δεν διαθέτει αρκετό προσωπικό και εξοπλισμό δίνουμε τις δουλειές σε εργολάβους . ΟΙ εργολάβοι ,συνεχίζουν , εκτός του ότι μας κοστίζουν χιλιάδες ΕΥΡΩ παραπάνω δεν είναι κακοί.

Το ότι δεν έκαναν τίποτα να σταματήσουν την μείωση του προσωπικού και την αποδυνάμωση του Δήμου τσιμουδιά.

Διαμαρτύρεστε μας λένε που οι δουλειές γίνονται με εργολαβίες ,δεν βλέπετε ότι οι εργολάβοι προσλαμβάνουν ντόπιους εργαζόμενους άρα δίνουν δουλειά σε συνδημότες μας;

Τους απαντούμε λοιπόν ότι αν τους απασχολούσαν στοιχειωδώς τα προβλήματα της κοινωνίας θα είχαν πάρει χαμπάρι ότι σε αυτές τις εργολαβίες ,και όχι μόνο αυτές που αφορούν το Δήμο ,εφαρμόζονται οι χείριστες μορφές απασχόλησης και όχι εργασίας.

Και τι είναι μια αναθεώρηση ,δηλαδή αρκετά χιλιάρικα παραπάνω, στην εργολαβία ηλεκτροφωτισμού, αυτή που σέρνεται από το Πάσχα, μας είπαν , αλλού δίνουμε πέντε και έξι αναθεωρήσεις.

Αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο . Τους λέμε λοιπόν ότι τα πεντοχίλιαρα , ο ιδρώτας του Κωακού λαού δεν είναι πετσετάκια.

Το προσωπικό του Δήμου δουλεύει πενθήμερο , η υπηρεσία καθαριότητας δουλεύει εφταήμερο, άρα η λύση είναι η εργολαβία .

Εδώ θα το ελαφρύνουμε λίγο: Δεν ήξερες δεν ρώταγες;

Και που θα βρεθούν τα χρήματα να γίνουν όλα αυτά; Το σύστημα είναι σαφές και δίνει τη λύση μας είπαν.

Φορολόγηση εργαζομένων, συνταξιούχων, επαγγελματιών ,μικρών επιχειρήσεων . Και προσοχή μακριά από κάθε fraport και κάθε είδους <επενδυτή>.

Δεν θα αφήσουμε όμως αυτό το καπιταλιστικό ,αντιλαΐκό, πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του με το άλλοθι του 60% , να ρίξουν τη ζωή μας ακόμη πιο βαθιά στην εξαθλίωση και τη φτώχια ,σε ένα τόπο όπως η Κως πάμπλουτο.

Γιαυτό ,τώρα, οργανονώμαστε στους συλλόγους μας ,στα σωματεία μας εργαζόμενοι συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικροί επιχειρηματίες και αγωνιστικά να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Γιατί τίποτα δεν χαρίζεται.

                                                                                               Γιάννης Χατζηδαυΐδ

                                                                                            Συν/χος   ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ

                                                                                            Μέλλος Λ.Σ . Δήμου Κω