Νικητιάδης : Γενικές και αφηρημένες υποσχέσεις από τους υπουργούς για το μεταναστευτικό

Νικητιάδης : Γενικές και αφηρημένες υποσχέσεις από τους υπουργούς για το μεταναστευτικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ


Νικητιάδης : Γενικές και αφηρημένες υποσχέσεις από τους υπουργούς για το μεταναστευτικό

Με γενικόλογες υποσχέσεις, χωρίς προτάσεις για επίλυση του πραγματικού προβλήματος που εξαιτίας της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εμφανίστηκαν οι τρεις υπουργοί της Κυβέρνησης στη Ρόδο κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους.  Το Κυβερνητικό κλιμάκιο είχε διασφαλίσει πρώτα  ότι θα έχουν αποχωρήσει οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που είχαν δημιουργήσει αυτοσχέδιους καταυλισμούς σε πάρκα και πλατείες στη Ρόδο για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μην βρεθούν μπροστά στην κατακραυγή και αγανάκτηση των Ροδίων.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, σχετικώς με την επίσκεψη του Κυβερνητικού κλιμακίου στη Ρόδο,  προέβη στην εξής δήλωση:

«Έπρεπε να ταλαιπωρηθούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, έπρεπε να ασκήσουμε αφόρητες πιέσεις και έπρεπε να ακούμε διαρκώς ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις για επίσκεψη του κ. Καιρίδη και των συναρμοδίων υπουργών για το θέμα της μετανάστευσης, προκειμένου επιτέλους τα τρία υπουργεία να συντονιστούν για να επισκεφθούν τη Ρόδο.

 

Η πρόσληψη συνοριοφυλάκων που ανήγγειλε ο κ. Οικονόμου θα μπορούσε να γίνει και από την Αθήνα στο υπουργείο του και δε χρειαζόταν η επιτόπια επίσκεψη. Εκτός και αν δεν πίστευε τα όσα των διαβεβαίωναν οι αστυνομικοί της περιοχής μας και κυρίως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, για έλλειψη προσωπικού, για ανυπαρξία χώρων, για αναγκαιότητα μηχανολογικού εξοπλισμού και πολλά άλλα, που απαιτούνται προκειμένου να λειτουργεί στοιχειωδώς μία Αστυνομική Διεύθυνση σε ένα νησί 120.000 κατοίκων που κατά την τουριστική περίοδο με τους επισκέπτες ανέρχονται σε  370.000 και πάνω.

Τα περί χώρου προσωρινής φιλοξενίας και πόσο προσωρινή θα είναι αυτή που χρειάζεται η Ρόδος, συμφώνως με τα λεγόμενα του κ. Οικονόμου μας εμβάλουν σε ανησυχία, γνωρίζοντας την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση στα θέματα αυτά.

 

Ο κ. Καιρίδης από την πλευρά του, αφού μας κατηγόρησε για εκμετάλλευση μεταναστών, αφού επί μέρες δεν μπορούσε να βρει λύση, ήρθε τώρα να μας πει ότι το πρόβλημα επιλύθηκε και ότι επικρατεί ευταξία στους δημόσιους χώρους και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν μας έχει εξηγήσει με ποιον τρόπο θα αποφευχθούν νέες μεταναστευτικές ροές και πως θα ενισχυθεί η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας όταν μάλιστα υπάρχουν τεράστια θέματα καθότι σύμφωνα με πληροφορίες μας η Αίγυπτος που έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό μεταναστών δε θα μπορεί να απορροφήσει  περισσότερους.

 

Τέλος είναι αδιανόητο να επισκέπτονται μόνο τη Ρόδο, και να μην επισκέπτονται οι κύριοι της Κυβέρνησης την Κω και Λέρο οπού αυτή την στιγμή συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τη φιλοξενία 3.900 ατόμων στο ΚΥΤ στο Πυλί όταν η δυναμικότητα του είναι για 2.000 και τη Λέρο όπου στη δομή διαμένουν 2.600 μετανάστες ενώ η δυναμικότητα της ανέρχεται στις 2.200

ADVERTORIALS