Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί η ένσταση που κατατέθηκε για τις εκλογές από τον Αντώνη Καμπουράκη

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί η ένσταση που κατατέθηκε για τις εκλογές από τον Αντώνη Καμπουράκη

Κατατέθηκε προχθες το πρωί, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου από νομικούς συμβούλους της παράταξης του κ. Αντώνη Καμπουράκη ένσταση κατά της απόφασης του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών (της 8ης Οκτωβρίου).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη ζητά να αναγνωριστούν ως έγκυρα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του που έχουν ακυρωθεί, αλλά και να γίνει ορθότερη καταμέτρηση των εγκύρων ψηφοδελτίων, διότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο συνδυασμός ανέρχεται σε 43%+1 και ως εκ τούτου δύναται η εκλογή της παράταξής τους από την πρώτη Κυριακή.

Η συγκεκριμένη ένσταση θα εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, το οποίο και θα προσδιορίσει καταρχήν την εκδίκασή της.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η εκλογική ένσταση θα εξεταστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται βέβαιη η «απάντηση» σε νομικό επίπεδο με τη μορφή – πιθανότατα- αντένστασης, από την παράταξη του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη.

Μάλιστα το νομικό επιτελείο της παράταξης του κ. Κολιάδη εξετάζει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και για το θέμα αυτό προκειμένου να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Οι ίδιες πληροφορίες επίσης θέλουν την παράταξη του κ. Κολιάδη να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει και για δύο κοινότητες και συγκεκριμένα γι’ αυτές των Λαέρμων και της Πυλώνας, όπου οι υποψήφιοί της δεν εκλέχθηκαν για ελάχιστες ψήφους.

rodiaki.gr

ADVERTORIALS