Μάνος Κόνσολας: Δίνεται λύση στο πρόβλημα με τις χιλιάδες πράξεις που εκκρεμούν στο Κτηματολόγιο Ρόδου - Συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Κυρανάκη

Μάνος Κόνσολας: Δίνεται λύση στο πρόβλημα με τις χιλιάδες πράξεις που εκκρεμούν στο Κτηματολόγιο Ρόδου - Συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Κυρανάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ


«Δίνεται λύση στο πρόβλημα με τις χιλιάδες πράξεις που εκκρεμούν στο Κτηματολόγιο Ρόδου - Συνάντηση του Υφυπουργού κ. Κυρανάκη με τον Μάνο Κόνσολα»

Επιτέλους διαφαίνεται μια άμεση και πρακτική λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στο Κτηματολόγιο Ρόδου με τις χιλιάδες πράξεις που εκκρεμούν λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε αναδείξει το ζήτημα με παρέμβασή του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, επισημαίνοντας την υποστελέχωση σε προσωπικό του Κτηματολογίου και τονίζοντας ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων, πρέπει να αναζητηθούν βέλτιστες λύσεις που θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πρότεινε, μάλιστα, τη συνδρομή των ιδιωτών δικηγόρων μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και των μηχανικών του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να αποσυμφορηθεί το κτηματολόγιο από τις χιλιάδες εκκρεμείς πράξεις.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κώστας Κυρανάκης, από την πρώτη στιγμή, αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και σε συνάντησή του με τον Μάνο Κόνσολα στο Υπουργείο, αναζητήθηκαν ευέλικτες λύσεις που θα βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο κ. Κυρανάκης είναι ανοικτός στις προτάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου για την υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης ώστε να μπορέσουν να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου και να διεκπεραιωθούν οι χιλιάδες εκκρεμείς πράξεις και υποθέσεις των πολιτών.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε μέσα στο επόμενο διάστημα, ο κ. Κυρανάκης να επισκεφθεί τη Ρόδο προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις και να βρεθεί άμεση και πρακτική λύση.

Ανάλογη διαδικασία ζήτησε ο κ. Κόνσολας να ακολουθηθεί και με την αξιοποίηση ιδιωτών μηχανικών μέσω του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για τα ζητήματα του Κτηματολογίου.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Ο κ. Κυρανάκης ήταν ο μοναδικός που μπήκε στην ουσία του προβλήματος, έδειξε τόλμη και ευελιξία.

Στην πολιτική είμαστε για να αναζητούμε και να δίνουμε λύσεις και όχι για να αναζητούμε δικαιολογίες και να διαιωνίζουμε τα προβλήματα.

Το Κτηματολόγιο Ρόδου είναι υποστελεχωμένο, εκκρεμούν χιλιάδες πράξεις που κρατούν σε ομηρία τους πολίτες. Μπορούν να γίνουν προσλήψεις εν μία νυκτί και να λυθεί το πρόβλημα; Όχι βέβαια… Έπρεπε και πρέπει να αναζητηθούν ευέλικτες, άμεσες λύσεις που θα συνδράμουν στη λειτουργία του Κτηματολογίου και θα συμβάλλουν στην ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών».

ADVERTORIALS