Νίκος Παστρικός: Αποδεικνύουμε για μία ακόμη φορά ότι η Κως της δράσης μπορεί να πραγματοποιηθεί!

Νίκος Παστρικός: Αποδεικνύουμε για μία ακόμη φορά ότι η Κως της δράσης μπορεί να πραγματοποιηθεί!

Άρθρο του Νίκου Παστρικού

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ''Ισχυρή Κως''


Αποδεικνύουμε για μία ακόμη φορά ότι η Κως της δράσης μπορεί να πραγματοποιηθεί!

Μία Ισχυρή Κως οφείλει στους πολίτες και τα παιδιά της να παραμένει ενήμερη και δραστήρια προκειμένου να εξελίσσεται διαρκώς.

Για αυτό, λοιπόν, στις 13 Σεπτεμβρίου, πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω από τον Πρόεδρο της τοπικής Επιτροπής ΤΕΕ, Χρυσουλάκη Γιώργο, μία επίσημη συνάντηση με μοναδικό θέμα της ζητήματα και νέες προτάσεις που αφορούν τους συναδέλφους Μηχανικούς, αλλά και όλους τους πολίτες της Κω.

Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για:

Α. Υποστελέχωση της ΥΔΟΜ και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με αφορμή την συνταξιοδότηση πολλών έμπειρων και ικανών στελεχών.

Β. Πρόταση ένταξης του Δήμου Κω στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Horizon Europe» Συνολικού Προϋπολογισμού 95,5 δισ. Ευρώ ετών 2020-27, σε ενδεικτικές Θεματικές κατηγορίες, όπως:

Αποκατάσταση Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς (π.χ. Κτίριο Οινοποιείου) , Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή (π.χ. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης πλημμυρικών φαινομένων), Φυσική και Πολιτιστική κληρονομιά (π.χ. ανάδειξη Ιταλικής αρχιτεκτονικής - Χώρος Έκθεσης παραδοσιακών Οικοδομικών Στοιχείων), Πολιτισμός (Ιστορικές μορφές της Κω Αρχαίες - Σύγχρονες με την καταγραφή Ιστορικών τοπόσημων ειδικής Σήμανσης), Νερό - Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.

Γ. Πρόταση Αναθεώρησης μέσω ΦΕΚ, των Όρων Δόμησης των Δημοτικών Κοινοτήτων Δικαίου και Ηρακλειδών, στα υπό ένταξη ΓΠΣ.

Δ. Πρόταση συνεργασίας με την τοπική Υπηρεσία Εφορείας Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη και αξιοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων σε συνεργασία με Μελετητική ομάδα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου & επίλυση των χρονικών καθυστερήσεων που προκύπτουν από τις υποχρεωτικές ανασκαφικές Τομές σε ιδιωτικά οικόπεδα των Δημοτών.

Ε. Πρόταση Διεκδίκησης της ιστορικής «Κατοικίας Μπρουνέτι» από το ΤΑΙΠΕΔ και ανάδειξη της ως Λαογραφικό Μουσείο, μέσα από το παραπάνω Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Horizon Europe» Συνολικού Προϋπολογισμού 95,5 δισ. Ευρώ, ετών 2020-27 στην κατηγορία Αποκατάσταση Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.

ΣΤ. Πρόταση διεκδίκησης Δημοτικής έκτασης για την Δημοπράτηση Εργοστασίου Ανακύκλωσης, ως συνέχεια μιας βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, μέσα από το παραπάνω Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Horizon Europe» Συνολικού Προϋπολογισμού 95,5 δισ. Ευρώ, ετών 2020-27 στην κατηγορία Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία.

Ζ. Επίσπευση της Ψηφιοποίησης του Πολεοδομικού αρχείου των Οικοδομικών Αδειών του Δήμου, σύμφωνα με την υπογεγραμμένη σύμβαση με το ΤΕΕ Ελλάδος έως το 2025 και σε συνέχεια με τη Γεωχωρική Κατανομή των Οικοδ. Αδειών ανά οικόπεδο, Θέση, όρους Δόμησης και ΦΕΚ.

Η. Πρόταση για Έγκριση όλων των παρεμβάσεων από το Δήμο σε Δημόσιους χώρους, από το Τοπικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Θ. Πρόταση εξαγοράς της έκτασης 38 στρεμμάτων ιδιοκτησίας «ΒΑΚΟΥΦ» (πρώην ιππικός όμιλος) για τη δημιουργία πρότυπων Αθλητικών εγκαταστάσεων, μέσα από το παραπάνω Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Horizon Europe» Συνολικού Προϋπολογισμού 95,5 Δισ. Ευρώ, ετών 2020-27 στην κατηγορία Περιφερειακή Ανάπτυξη-Υγεία.

 

Τέθηκαν δύσκολοι, αλλά σημαντικοί στόχοι στο παρελθόν, όπως τίθενται για μία ακόμη φορά. Κάποιοι στέφθηκαν με επιτυχία, σε άλλους τέθηκαν οι βάσεις της επόμενης ημέρας. Ο Δήμος μας αξίζει την μέγιστη ανάπτυξη και προβολή από ανθρώπους ενεργούς, δραστήριους, με αγάπη και μεράκι.

Η επικείμενη μάχη θα μας βρει ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ, δίνοντας λύσεις και καινοτόμες προτάσεις για την κάλυψη των αναγκών όλων των συμπολιτών μας!

ADVERTORIALS