Νικητιάδης στη Βουλή : Στις προτάσεις και τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση απαντά με αλαζονεία μονίμως

Νικητιάδης στη Βουλή : Στις προτάσεις και τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση απαντά με αλαζονεία μονίμως

«Η αλαζονεία της κυβέρνησης δεν της επιτρέπει να ακούσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για συναινετική εθνική πολιτική πάνω στο μεγάλο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Θεωρεί κάθε έλεγχο προϊόν πολιτικής σκοπιμότητας. Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε» υπογράμμισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης κατά τη χθεσινή τοποθέτηση του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

 «Δεν μπορεί να καταθέτει ο πρόεδρος μας κ. Ανδρουλάκης  εφτά προτάσεις για πρόληψη από τις πυρκαγιές και τα άλλα  δυσμενή καιρικά  φαινόμενα στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση  στη Βουλή για τις πυρκαγιές ενώπιον  του κ. Μητσοτάκη και αυτό να θεωρείται ότι γίνεται από πολιτική σκοπιμότητα. 

Είναι αδιανόητο επί δυο χρόνια η Κομισιόν να ζητάει χάρτες επικινδυνότητας για τα αντιπλημμυρικά  έργα  της χώρας και να κινδυνεύουμε  με παραπομπή  στο ευρωπαϊκό δικαστήριο επειδή η κυβέρνηση αδιαφορεί. Είναι αδιανόητο να θέτουμε το ζήτημα και να θεωρεί η Κυβέρνηση οτι το θέτουμε από πολιτική σκοπιμότητα», τόνισε ο κ. Νικητιάδης. 

Συνδέοντας την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το διεθνές δίκαιο που ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης στην επιτροπή για το νομοσχέδιο «Κύρωση της Πράξης της Γενεύης του Διακανονισμού της Χάγης για τη διεθνή καταχώριση των βιομηχανικών σχεδίων και υποδειγμάτων, η οποία εγκρίθηκε στη Γενεύη στις 2 Ιουλίου 1999», ο βουλευτής Δωδεκανήσου αναφερόμενος  ξανά στο θέμα των χαρτών επικινδυνότητας που ακόμη δεν έχουν σταλεί στην Κομισιόν τόνισε ότι αν είχαμε ασχοληθεί εμπροθέσμως ίσως να είχαμε προλάβει ένα μέρος των ζημιών από τις φωτιές και τις πλημμύρες.

Τέλος ο  κ. Νικητιαδης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της ως εθνική υπόθεση,  που απαιτεί εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της.

ADVERTORIALS