Παρουσίασε τους υποψήφιους σε Κω και Νίσυρο ο Γιώργος Χατζημάρκος - Τι δήλωσε για νοσοκομείο, οδικό δίκτυο, Hot Spot

Παρουσίασε τους υποψήφιους σε Κω και Νίσυρο ο Γιώργος Χατζημάρκος - Τι δήλωσε για νοσοκομείο, οδικό δίκτυο, Hot Spot

Ρεπορτάζ Άννα Σαρηγιάννη


''Το ψηφοδέλτιο σε Κω και Νίσυρο απαρτίζεται από 13 πολίτες που κάνουν βασανιστικά ευχάριστη την επιλογή του κόσμου.''

''Θα διαθέσουμε 15 εκατομμύρια ευρώ για το νέο νοσοκομείο της Κω.'' 

''Δεν έφερα εγώ το hot spot στην Κω - Άλλος το έφερε!''

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου ΑιγαίουΓιώγος Χατζημάρκος, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Κω.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής κατά τη διάρκεια της θητείας του, λέγοντας ότι το Νότιο Αιγαίο έχει πολλές πρωτιές τόσο εγχώριες όσο και Ευρωπαϊκές. “ Είμαστε σε μια πορεία λυτρωτική. Είμαστε σε μια κατάσταση που αυτό τον μήνα απαντάμε τα πάντα. Απαντάμε πάντα με γνώμονα την αλήθεια . Υπηρετήσαμε την αλήθεια. Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι αυτό το οποίο πάντα μένει είναι η αλήθεια. Αυτό είναι το κύριο  συστατικό που μας έδωσε τη διάρκεια και την υγεία στη σχέση μας με την κοινωνία.”

Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η μόνη Περιφέρεια στη χώρα με αύξηση πληθυσμού. “Ενα από τα μεγαλύτερά μας στοιχήματα είναι να φέρουμε πίσω τους νέους, πίσω στην πατρίδα τους”.

Εν συνεχεία παρουσίασε τους υποψηφίους του “Δυνατού” ψηφοδελτίου του, όπως το χαρακτήρισε :”Ειναι χαρά να ξέρεις ότι είσαι μπροστά και κοντά στην ετυμηγορία του δικού σου κριτή. Η ομάδα μου έχει εμπειρία, γνώση, φρεσκάδα, δημιουργητικότητα, ανιδιοτέλεια και κυρίως όρεξη για δουλειά. Είναι 13 υπέροχοι πολίτες της Κω και της Νισύρου, που κάνουν πολύ ευχάριστα  βασανιστική την επιλογή του κόσμου καθώς πρέπει να διαλέξουν μόνο δύο εξ αυτών. ” 

Από την παρουσίαση απουσίαζαν η Άννα Σφακιανού, η Διονυσία Καμπούρη και ο Νίκος Νικολάου για επαγγελματικούς λόγους, με τους παρόντες υποψήφιους να μιλούν, ζητώντας τη στήριξη των πολιτών στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. 

20230905_104023_copy_1600x1200.jpg

20230905_104409_copy_1600x1200.jpg

20230905_104414_copy_1600x1200.jpg

Συγκεκριμένα τον λόγο πρώτη πήρε η κα. Ζαφειράτου Κλαίρη η οποία αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που την συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο, ζήτησε τη στήριξη του κόσμου για να  βοηθήσει όσο μπορεί το νησί της, ώστε να υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον για όλους και πρωτίστως για τα παιδιά. 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Έπαρχος Κω και Νισύρου, κος Γιάννης Καμπανής ο οποίος είπε μεταξύ άλλων “ Είναι τιμή μου που ο Περιφερειάρχης με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του. Είναι η  5η φορά που κατεβαίνω υποψήφιος. Θέλω να ευχαριστήσω  τους πολίτες για την ανοχή στο πρόσωπό μου και είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά θα στηρίξουν την παράταξη και συγκεκριμένα εμένα. Θα μου επιτρέψετε να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συνυποψήφιους και το ίδιο θα κάνω και στους συναδέλφους στα δημοτικά . Η κάθε ψήφος που δεν έρχεται σε εμάς, πηγαίνει πίσω την Κω και τη Νίσυρο”

Σειρά είχε ο κος Γιώργος Κοπάδης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο  αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση που όπως είπε τον βοήθησε να δημιουργήσει άποψη, γνώμη και γνώση σε πολλά θέματα. “Μπόρεσα και ξέφυγα από το διαχειριστικό κομμάτι, πέρασα στο κομμάτι της παραγωγής πολιτικής λύσεων και προτάσεων. Η Δημόσια Υγεία χρειάζεται στήριξη, έχουμε και έχω προτάσεις ρεαλιστικές, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.”

Ο Γιάννη Κρητικός  αφού εξήρε το πολιτικό έργο του κ. Χατζημάρκου τόνισε πόσο τιμητική είναι για αυτόν η συμμετοχή του σε αυτή τη δυναμική ομάδα με αρχηγό τον Γ. Χατζημάρκο. “Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι ένας σύγχρονος ηγέτης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ξέρει να επιλέγει συνεργάτες και έχει αποδείξει την αγάπη του για την Κω. Από νησιά της άγονης γραμμής γίναμε νησιά πρωτοπόρα σε όλα τον κόσμο, χάρη σε αυτόν. Έχω όρεξη να κάνουμε ακόμα πολλά μαζί. Το κλειδί για όλα είναι τα χρηματοδοτικά πακέτα και αυτά με πολύ κόπο τα ξεκλείδωσε ο Γ. Χατζημάρκος. Το επόμενο διάστημα θα πέσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ σε κάθε νησί ξεχωριστά, ώστε να γίνουν τα αναγκαία έργα. Είμαστε όλοι μαζί  ενωμένοι σαν μία γροθιά να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι. Το αξίζει η Κως και η Νίσυρος. Το αξίζουν τα παιδιά μας.”

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο κ. Χαράλαμπος Ναβροζίδης “Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β΄ βαθμού δεν αρκεί να βλέπεις μπροστά , αλλά να ξέρεις και να πηγαίνεις μπροστά και ο κ. Χατζημάρκος έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα να υλοποιεί και να αναλαμβάνει ευθύνες που δεν του αναλογούν. Θα δώσω ένα τίμιο και καθαρό αγώνα και θα βρίσκομαι συνέχεια εκεί που μπορώ απ’ όποιο μετερίζι και αν είμαι, θα δίνω τον αγώνα για να επιλύω διάφορα προβλήματα και να είμαι δίπλα στον πολίτη''.

Ο Ηλίας Σαράγιας εν συνεχεία δήλωσε “Είμαι απο την Αντιμάχεια της Κω και ευχαριστώ τον κ. Χατζημάρκο που με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο. Εύχομαι να δώσουμε έναν όμορφο αγώνα, χωρίς αντιπαραθέσεις γιατί ο σκοπός όλων είναι να πάμε τα νησιά μας ένα βήμα πιο μπροστά.  Αυτός ειναι ο στόχος μου. Μετά από μερικές δεκαετίες στην τοπική αυτοδιοίκηση έχω αποκτήσει κάποια πείρα και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω. Ο Γ. Χατζημάρκος, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει λύσεις.  Βλέπει μακριά και ρισκάρει, είναι ένας ωραίος businessman. Πρέπει να δώσουμε πιο μεγάλη προσοχή στον τουρισμό, όχι απλά να σπάμε τα ρεκόρ αφίξεων, αλλά να βελτιώσουμε  την ποιότητά του.”

Η κ. Σβύνου Κωνσταντίνα με την σειρά της δήλωσε “9 χρόνια τώρα με γνωρίζετε ως πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Κω. Ήρθε η ώρα να κάνω το επόμενο βήμα. Στην Ένωση Ξενοδόχων, δεν μείναμε στον συνδικαλιστικό μας ρόλο, αλλά σε συνεργασία με την κοινωνία και τους φορείς αναλάβαμε δράσεις σε πολλούς τομείς. Με τα αποτελέσματα να μας δικαιώνουν. Στο επόμενο βήμα δεν είναι μόνο ο τουρισμός που πρέπει να υπηρετήσουμε, αλλά και άλλοι παράμετροι. Ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν οι υποδομές που έχουμε ανάγκη. Είμαστε εδώ για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά με ομαδικότητα, με πνεύμα συνεργασίας, μαζί με τους συμπατριώτες μου”.

H κ. Τουμπαζή Ταμάρα  με τη σειρά της ανέφερε  “Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτό το ψηφοδέλτιο με τόσο δυνατά ονόματα στον πολιτικό χώρο.  Δεσμεύομαι ότι αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα δουλέψω δυναμικά σε όποιον τομέα μου ανατεθεί. Θέλω και έχω όρεξη να δουλέψω, γιατί θέλω ο τόπος μου να πάει μπροστά, βήμα-βήμα για εμάς και τα παιδιά μας, για ένα καλύτερο αύριο για όλους.”

Σειρά είχε ο κ. Χαλκιδιός Γιώργος, ο οποίος δήλωσε: “ Με τον Γ. Χατζημάρκο  γνωριζόμαστε και συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια, από το επιμελητήριο όπου στηρίξαμε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση του Περιφερειάρχη. Έχουν αναδειχθεί τα νησιά μας χάρη σε αυτόν. Θα είμαι πλάι του στον αγώνα που δίνουμε και όλα θα πάνε καλά, με τόσους άξιους υποψήφιους που έχουμε.”

Τέλος ο κ. Χατζηστέργος Δημήτρης δήλωσε : “Με ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια αποδέχτηκα την πρόσκληση του Περιφερειάρχη. Με πυξίδα την προσφορά στον τόπο μας συντάσσομαι με μία καταπληκτική ομάδα που εργάζεται με σχέδιο και επιμονή. Εγώ ασχολούμαι με τον αθλητισμό, έχω μάθει να βάζω στόχους και να τους υλοποιώ. Μπήκα στο στίβο της πολιτικής με σκοπό να εκπροσωπήσω τη γενιά που θέλει να μπει στο προσκήνιο. Θα κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας .”

Μετά την παρουσίαση των υποψηφίων σειρά είχαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων με πρώτη αυτή της οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού, τονίζοντας ότι τα έργα βρίσκονται  σε εξέλιξη  και δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί λόγω “άλλων” παραγόντων, ενώ δεν παρέλειψε να προσκαλέσει όποιον πολιτικό θέλει να κάνει στο φως συζήτηση για το οδικό δίκτυο. “ Προσκαλώ σε ανοιχτό διάλογο όποιον πολιτικό θέλει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση.Η Κως και η Ρόδος, έχουν το πιο φωτεινό επαρχιακό δίκτυο.” Ακόμα σε ερώτηση της δημοσιογράφου Άννας Σαρηγιάννη για το νοσοκομείο τόνισε ότι θα δοθούν 15 εκ. για νέο νοσοκομείο, αφήνοντας αιχμές προς τρίτους οι οποίοι καθυστερούν τη χωροθέτηση του χώρου για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου.

Ακόμα τόνισε ότι  θα δοθούν  15 εκ. ευρώ στον Δήμο Κω για αστική ανάπλαση και 40 εκ. ευρώ για ανακύκλωση και απορρίμματα, ενώ τόνισε ότι έχει κατατεθεί σχέδιο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιατροί και οι καθηγητές στην εύρεση κατοικιών.

Κλείνοντας δεν έμεινε ασχολίαστο και το μεταναστευτικό αφού σε ερώτηση του δημοσιογράφου Στάθη Πίτση ο κύριος Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε “ Το hot spot στην Κω, δεν το έφερε ο Χατζημάρκος. Άλλος το έφερε.”