ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το πιο μεγάλο δώρο που έχω πάρει είναι το χαμόγελο των μικρών μαθητών και η χαρά στα πρόσωπα των κατοίκων της Ψερίμου για την επαναλειτουργία του σχολείου»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το πιο μεγάλο δώρο που έχω πάρει είναι το χαμόγελο των μικρών μαθητών και η χαρά στα πρόσωπα των κατοίκων της Ψερίμου για την επαναλειτουργία του σχολείου»

Στα εγκαίνια του δημοτικού σχολείου στην Ψέριμο παρευρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς.

Το δημοτικό σχολείο στην Ψέριμο ανοίγει και πάλι μετά από 14 χρόνια, αφού πρώτα έγιναν εκτεταμένες επισκευές με δωρεές Ελλήνων της διασποράς.

Ο Μάνος Κόνσολας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη μέρα ως μία από τις πιο όμορφες μέρες που έχει ζήσει.

«Τα χαμόγελα του Πανορμίτη και του Ταξιάρχη, των μοναδικών μαθητών που θα δώσουν ζωή στο σχολείο και το σχολείο θα δώσει ζωή στα δικά τους όνειρα, είναι το πιο μεγάλο δώρο για μένα.

Όπως και η χαρά στα μάτια και στα πρόσωπα των κατοίκων της Ψερίμου. Για κάποιους, τα εγκαίνια ενός σχολείου ίσως να μη σημαίνει τίποτα, για αυτούς τους ανθρώπους, όμως, σημαίνει πολλά. Σημαίνει ότι στην Ψέριμο επιστρέφει η ζωή», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2022, ο Μάνος Κόνσολας είχε αναδείξει την ανάγκη επισκευής και επαναλειτουργίας του δημοτικού σχολείου στην Ψέριμο, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη κίνηση ως μια κίνηση με εθνική διάσταση.

Είχε ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να δρομολογήσει τις διαδικασίες προκειμένου από την επόμενη σχολική χρονιά να επαναλειτουργήσει το σχολείο, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία του σχολείου αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για τη στήριξη της ζωής στα μικρά, ακριτικά νησιά του Αιγαίου, αλλά και για την προάσπιση της ελληνικότητάς τους.

Μάλιστα, η πρωτοβουλία αυτή του κ. Κόνσολα είχε προκαλέσει την αντίδραση της τουρκικής εθνικιστικής εφημερίδας Sozcu, στον οποίο και είχε επιτεθεί, ενώ αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στο νησί.

konsolas_pserimos.gif

IMG_3424.gif

IMG_3421.gif

ADVERTORIALS