Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με αφορμή την τραγική απώλεια της συμπολίτισσάς μας

Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με αφορμή την τραγική απώλεια της συμπολίτισσάς μας

Για το θάνατο της συμπολίτισσάς μας η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κω σε καρότσα φορτηγού, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, αναφέρθηκαν πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου Κω ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων.

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς δήλωσε:

Η κοινωνία της Κω είναι βαθιά συγκλονισμένη από τον αδόκητο θάνατο μιας συμπολίτισσάς μας, ένας θάνατος που ανέδειξε παθογένειες δυστυχώς στο δημόσιο σύστημα υγείας στο νησί του Ιπποκράτη, που ζούμε εδώ και πολλά πολλά χρόνια, που όμως κάθε φορά τις βλέπουμε να βγαίνουν στην επιφάνεια με διαφορετική ένταση. Είναι απαράδεκτο στο νησί μας να μην υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας και δεύτερης βάρδιας ή δεύτερου ασθενοφόρου που να καλύπτει όλο το εύρος του νησιού. Ετούτη την ώρα θρηνούμε και εμείς μαζί με την οικογένεια και θεωρώ ότι δεν πρέπει να πούμε τίποτα άλλο παρά με τη σιωπή μας ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν σε μια συλλογική προσπάθεια ούτως ώστε αυτά τα ζητήματα να πάρουν το δρόμο της επίλυσης από αυτούς που έχουν τη θεσμική ευθύνη, την αρμοδιότητα αλλά και την ηθική υποχρέωση να δώσουν επιτέλους λύσεις.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε:

Θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Μπαλαλή. Να ζητήσω εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου συγγνώμη για τα όσα δεν κάνουμε ή τουλάχιστον εκ μέρους της παράταξής μου, για τα όσα δεν διεκδικούμε ή για τα όσα αποφασίζετε κατά καιρούς να διεκδικήσετε και μπαίνουν στα συρτάρια και εκτιθέμεθα όλοι.

Δεν είναι η ώρα να κάνουμε σιγή και να μην μιλήσουμε, είναι η ώρα που πρέπει να φωνάξουμε δυνατά, είναι η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε πέρα από το θέμα της στελέχωσης των ασθενοφόρων με πληρώματα του ΕΚΑΒ, να δημιουργηθεί και δεύτερος σταθμός ΕΚΑΒ στην Κω, όπως έγινε στη Ρόδο, είναι η ώρα να ασχοληθούμε και να διαθέσουμε αυτά τα 100 χιλιάρικα για να στεγάσουμε τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ και όχι μόνο.

Είναι η ώρα να πούμε μια μεγάλη συγγνώμη για το έργο που κάνετε στην είσοδο της πόλης και που έγινε για να σώσει ζωές αλλά πολύ φοβάμαι με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι θα θρηνήσουμε ζωές εξαιτίας αυτού του έργου. Όταν όλοι σημειώνουν την καθυστέρηση, ακόμα και με τον τρόπο που γινόταν, της ασθενούς, όταν όλοι σημειώνουν ότι μπροστά πήγαινε το περιπολικό για να ανοίξει δρόμο και ο δρόμος δεν άνοιγε γιατί δεν χωρούσε να περάσει, είναι η ώρα να πάρετε μια γενναία απόφαση. Να ανακατασκευάσετε ή να χαλάσετε αυτό το πράγμα που κάνετε στην είσοδο της πόλης πριν να είναι πολύ αργά. Αντί κόμβος γίνεται κόμπος και δεν γίνεται πλέον κόμπος για τις επιχειρήσεις αλλά φοβάμαι ότι θα γίνει κόμπος στον λαιμό των συνανθρώπων μας. Εάν δεν το κάνετε θα το κάνουμε εμείς από την 1η του Γενάρη. Δεν πρόκειται να μείνει έτσι αυτή η είσοδος.

Η επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση ανέφερε:

Εκφράζουμε τη θλίψη μας, την οδύνη μας. Διαπιστώνουμε την πολιτική ήττα αυτής της κοινωνίας που αντί να διεκδικεί, αντί να παίρνει, συνεχώς χάνει και ευτελίζεται, πλήρως ευτελίζεται η ανθρώπινη ζωή και επειδή δεν συζητάμε σήμερα αγαπητέ Θεοδόση τον θάνατο της εκλιπούσας, τον άδικο θάνατο της εκλιπούσας, παίρνουμε το μικρόφωνο σε επίπεδο ανακοινώσεων για να κάνουμε διαπιστώσεις χωρίς καμία αυτοκριτική διάθεση, γιατί και αύριο τα ίδια θα κάνουμε και μεθαύριο τα ίδια θα κάνουμε, τον ίδιο ωχαδερφισμό και την ίδια άμεση στενή σχέση με την καρέκλα και το μισθό και τίποτα παραπάνω.

Αυτά παθαίνει ένα δημοτικό συμβούλιο που λαμβάνει αποφάσεις για να διασκεδάσει και να διασκευάσει τις εντυπώσεις και δεν τις υλοποιεί ποτέ. Σε αυτό η δημοτική σας αρχή που απέρχεται είναι πρωταθλήτρια, παίρνετε αποφάσεις που δεν τις γράφετε, μιλάμε οκτάωρα εδώ μέσα όπως το θέμα του νοσοκομείου τον Απρίλιο του 22 που ήρθε με αίτημα των 17 δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, το οικειοποιηθήκατε, με γεια σας με χαρά σας και ακόμα περιμένουμε γιατί το θέμα του ΕΚΑΒ και της στελέχωσής του υπήρχε σε εκείνη την απόφαση.

Το ότι θα ερχόταν το θέμα του κέντρου υγείας της Αντιμάχειας μου το υποσχέθηκες εμένα προσωπικά και εγώ παρέσυρα την παράταξη μου. Το ότι θα πάμε στον συνήγορο του πολίτη των Ευρωπαίο και τον Έλληνα γιατί ο Κώος πολίτης δεν έχει το αυτονόητο δικαίωμα της πρόσβασης στη δημόσια υγεία και αυτό μου το υποσχέθηκες. Για άλλη μία φορά με ξεγέλασες και το λέω σε προσωπικό επίπεδο γιατί εγώ παρέσυρα την παράταξη μου να συμφωνήσουμε και να ψηφίσουμε εκείνη την απόφαση. Αυτά λοιπόν παθαίνει μία κοινωνία που έχει μία Δημοτική αρχή που δεν πιστεύει σε κανέναν Θεό και παίρνει αποφάσεις μόνο για να ακούγεται, τις παίρνει αλλά δεν τις γράφει και δεν τις υλοποιεί. Πώς να εμπνεύσει την κοινωνία και με τι πρόσωπο να την κοιτάξει στα μάτια. Πάλι με ψέματα πόσα άλλα ψέματα να κρύψουν τα προηγούμενα ψέματα.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κική Μακρή δήλωσε:

Να εκφράσω με τη σειρά μου, την βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό της συμπολίτισσάς μας. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια. Είναι ένα ζήτημα ,το ζήτημα της προστασίας της υγείας, που έχει απασχολήσει το λαό της Κω τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Η γυναίκα αυτή είναι ένα θύμα στο βωμό της άναρχης ανάπτυξης που όλοι σας ποτίσατε, δημοτικές αρχές, κυβερνήσεις, στο βωμό της πολιτικής που λέει ότι μπροστά στο κέρδος των μεγαλοεπιχειρηματιών, του τουρισμού, της μεταφοράς, οι προτεραιότητες ήταν το χτίσιμο ξενοδοχείων και όχι οι στελεχώσεις των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών υγείας και επειδή τώρα πραγματικά είμαστε στην ώρα μηδέν όπου τα πράγματα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το παρά πέντε και είμαστε στο συν πέντε. Εργαζόμενοι, υγειονομικοί και ο λαός της Κω φώναζε πριν από 1 μήνα σε κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που έκανε για να αναλάβει και ο δήμος και η περιφέρεια την ευθύνη, προς την κεντρική διοίκηση να πιέσει, για να ολοκληρωθεί και να υλοποιηθεί το αίτημα της στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό όλων των δομών.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι παίξατε και εσείς ως δημοτικές αρχές ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού όταν ζητάγανε την υλοποίηση αυτών των αιτημάτων ρίχνατε την μπάλα στην κερκίδα. Για αυτό επειδή δεν είναι η ώρα τα μικρά Τέμπη ή τα μεγάλα Τέμπη να αντιμετωπιστούν με σιωπή και με κάτω το κεφάλι, από ότι γνωρίζω αύριο ετοιμάζονται, διοργανώνονται κινητοποιήσεις, το απόγευμα έξω από το Νοσοκομείο της Κω, εκεί που ξανά πάλι οι εργαζόμενοι βιοπαλαιστές και ο λαός της Κω πρέπει να βρεθούν για να υψώσουν ψηλά τη φωνή τους και να φωνάξουν και να απαιτήσουν αυτό που δεν θέλουνε όλοι να του δώσουνε, αλλά μπορούν να το κατακτήσουν με τη μαζικότητα και με την διεκδίκηση τους.

ADVERTORIALS