Μεγάλη συγκέντρωση του Γ. Νικητιάδη στον χειμερινό κινηματογράφο Ορφέα

Μεγάλη συγκέντρωση του Γ. Νικητιάδη στον χειμερινό κινηματογράφο Ορφέα

Δυναμικό ''παρών'' έδωσαν φίλοι και υποστηρικτές του υποψήφιου Βουλευτή Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδη στην ομιλία του το πρωί της Κυριακής στον Χειμερινό Κινηματογράφο Ορφέα.

Τον κ. Νικητιάδη προλόγισαν ο Γραμματέας της ΝΕ Βόρειας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Χατζηγιακουμής και ο λογιστής - φοροτεχνικός Μιχάλης Κώστογλου.

Ο κ. Νικητιάδης ξεκίνησε την ομιλία του ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, ενώ αναφέρθηκε και στην απώλεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Θανάση Τσούρα, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή αλλά και στον αείμνηστο Δαυίδ Καλλούδη ο οποίος έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή, πριν από 3 χρόνια.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού - Αθλητισμού δήλωσε πως πρέπει να μπει ένα τέρμα στην απαράδεκτη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας στα νησιά και ειδικά στην Κω η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις ιατρών και όχι μόνο, λέγοντας πως το νοσοκομείο της Κω βρίσκεται στο σημείο μηδέν, με την έλλειψη ενός μόνιμου παθολόγου και την υποστελέχωση των υπόλοιπων τμημάτων να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία κατοίκων και επισκεπτών.

Ο κ. Νικητιάδης αναφερόμενος στις εκλογές που έρχονται δήλωσε ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να συνεργαστεί ποτέ με το Μέρα25 και την Ελληνική Λύση, ενώ σημείωσε ότι εάν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ή και ΚΚΕ συμφωνήσουν στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει το ΠΑΣΟΚ τότε θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, τονίζοντας πως στο ΠΑΣΟΚ επιθυμούν από την πρώτη εκλογική διαδικασία να προκύψει συμμαχική κυβέρνηση.

Οι βασικές προϋποθέσεις που ανέφερε είναι οι εξής:

- Η ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας (το 10% από το ταμείο ανάκαμψης να διατεθεί για ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας).

- Προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης.

- Επαναφορά του ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων)

- Τα κόκκινα δάνεια. Να δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράσουν τα δάνειά τους, πριν πουληθούν στα ξένα funds.

Ο κ. Νικητιάδης μίλησε για την προσφορά του στον τόπο και ειδικά στον τουρισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Τουρισμού - Αθλητισμού και Πολιτισμού όταν διετέλεσε Υφυπουργός, λέγοντας ότι άφησε το στίγμα του με την πλούσια δραστηριότητα που είχε. 

Τέλος ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι τα 4 τελευταία χρόνια που το ΠΑΣΟΚ δεν είχε Βουλευτή στα Δωδεκάνησα, κόστισαν στην περιοχή μας, με τον ίδιο να ζητάει τη στήριξη του κόσμου του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές έτσι ώστε τα Δωδεκάνησα να έχουν ξανά ισχυρή φωνή στη Βουλή των Ελλήνων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Γιώργου Νικητιάδη στη Κω

Ισχυρό μήνυμα για ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή έστειλε και η Κως κατά την προεκλογική ομιλία του τ. υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργου Νικητιάδη, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα την Κυριακή 14 Μαΐου.

«Στις 21 Μαΐου θα θέσουμε τέρμα στην απαράδεκτη κατάσταση με την πλήρη εγκατάλειψη των νησιών μας και στα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο τ. υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης, από το κατάμεστο και με αρκετούς όρθιους,  κινηματοθέατρο ΟΡΦΕΑΣ στην Κω, καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

Ο υποψήφιος βουλευτής, αναφέρθηκε στην περσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κω και τις ψεύτικες εξαγγελίες για την ανέγερση νέου νοσοκομείου, τονίζοντας πως από τότε έως σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε ένα νησί με τεράστιο πληθυσμό, που υπερδιπλασιάζεται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.  Όπως σημείωσε με νόημα ο κ. Νικητιάδης για το νοσοκομείο της Κω έχει σημάνει ώρα μηδέν και η κραυγή αγωνίας για τον τομέα της υγείας ακούγεται από όλα τα νησιά μας. "Σε όλα αυτά θα μπει ένα τέλος, με το τέλος της αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας σε μερικές μέρες" τόνισε ο τ. υφυπουργός.

Ο Γιώργος Νικητιάδης υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ ζητάει στήριξη από την πρώτη Κυριακή για να μπορέσει να εφαρμόσει τις θέσεις του και να βάλει τέρμα στις χαμηλές συντάξεις, στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό και στο τεράστιο κόστος ζωής.  Ο τ. υφυπουργός αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που θέτει το ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή όπως είναι η στήριξη του ΕΣΥ, η ορθή κατανομή του ταμείου Ανάκαμψης, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η προστασία των δανειοληπτών, η επαναφορά του ΕΚΑΣ αλλά και η μείωση του κόστους ζωής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νικητιαδης στη στήριξη της Ελληνοαμερικανικής και στη στήριξη της Ελληνογαλλικής συμφωνίας για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, υπογραμμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ πάντα έβαζε πρώτα το εθνικό συμφέρον.

Πέρα από το φλέγον θέμα του νοσοκομείου, ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και σε άλλα τοπικά ζητήματα της Κω που βαλτώνουν με ευθύνη της πολιτείας. Στόχευσε στην απαραίτητη κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό και υπογράμμισε πως η Κως θα πρέπει να αποκτήσει Μαρίνα 1.000 θέσεων καθώς και δεύτερο εμπορικό λιμάνι. Σημείωσε παράλληλα πως στην πατρίδα του πατέρα της ιατρικής, του Ιπποκράτη, θα έπρεπε να υπάρχει σχεδιασμός για πλήρη αξιοποίηση του συνεδριακού τουρισμού με προσέλκυση ιατρικών συνεδρίων καθώς και αξιοποίηση του όρκου του Ιπποκράτη με τη συνεργασία ιατρικών σχολών. 

Για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Νικητιάδης αναφέρθηκε στην ανυπαρξία φωνής του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή, που ζημίωσε τα Δωδεκάνησα. Παραλλήλως τόνισε, πως εάν το ΠΑΣΟΚ είχε εκπρόσωπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η κατάσταση στα νησιά μας δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα και ζήτησε ισχυρή στήριξη τόσο στο ΠΑΣΟΚ για μια ισχυρή κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή όσο και στο πρόσωπό του για να αποκτήσουν ξανά φωνή στη Βουλή τα Δωδεκάνησα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ Νικητιάδης στις μητέρες που την Κυριακή γιόρταζαν και φυσικά στη σύζυγο του Γιούλα Ιατρού Νικητιάδη. 

Πριν την ομιλία του κ. Νικητιάδη χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου Γιάννης Χατζηγιακουμής και ο φοροτεχνικός - οικονομολόγος και πρόεδρος  της Ε.Φ.Ε.Ε Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου Μιχάλης Κώστογλου .

Ο κ. Γ. Νικητιάδης ολοκλήρωσε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους και όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ!

ADVERTORIALS