Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κω ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης - Δεσμεύθηκε να δώσει λύση για την έγκαιρη πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους νησιωτικούς Δήμους

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κω ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης - Δεσμεύθηκε να δώσει λύση για την έγκαιρη πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους νησιωτικούς Δήμους

Τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τη διοίκηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, κύριο Γεώργιο Γεραπετρίτη υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο Υπουργός συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του κ. Πηνελόπη Τσιλίκα και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Κω έφτασε στο Δημάρχειο λίγο πριν τις 12 όπου εκεί τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αβρίθης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω Διονυσία Τσιμισίρη - Τελλή.

Ο Δήμαρχος Κω ανέφερε στον Υπουργό το σημαντικό πρόβλημα της υποστελέχωσης υπηρεσιών του Δήμου Κω καθώς τα τελευταία 2 χρόνια 80 υπάλληλοι έχουν φύγει είτε λόγω συνταξιοδότησης ή μονομερούς κινητικότητας. Ακόμη ο Δήμαρχος Κω αναφέρθηκε και στις διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού, καθώς 75 άτομα θα προσληφθούν τον Αύγουστο, ενώ ένας τουριστικός προορισμός όπως ο Δήμος Κω τους χρειάζεται από τον Μάρτιο. Ο Υπουργός ζήτησε να του σταλούν όλες οι λεπτομέρειες για το θέμα που προκύπτει και δεσμεύθηκε ότι εάν είναι ξανά κυβέρνηση η Νεά Δημοκρατία το ζήτημα θα λυθεί μέχρι τέλος Αυγούστου.

gallery_7ffde9f387861686653cd3fd909c5087.jpg

Ο κ. Νικηταράς έθεσε και το ζήτημα με το τέλος διαμονής το οποίο εισπράττει το κράτος από τους επιχειρηματίες της Κω (υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο το ποσό ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ) από το οποίο ούτε ένα ευρώ δεν γυρνάει ανταποδοτικά προς την τοπική μας κοινωνία.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία είναι να μεταφέρει αρμοδιότητες και αυτοτελείς πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σχετικά με το κτηματολόγιο ο κ. Νικηταράς αναφέρθηκε στην προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος Κω με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μεταγραφή του σχεδίου πόλεως Κω, ενώ σημείωσε και το κενό που υπάρχει στο κτηματολόγιο καθώς ο τελευταίος μηχανικός πήρε σύνταξη πριν 4 χρόνια και από τότε δεν έχει βγει προκήρυξη για να αναπληρωθεί η θέση του. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα έχει λυθεί με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ Δήμου Κω και Υπουργείου Δικαιοσύνης και τη συνεισφορά μηχανικού του Δήμου Κω για τη μεταγραφή Διοικητικών πράξεων του κτηματολογίου.

Τέλος ο Δήμαρχος Κω αναφέρθηκε και για το θέμα της παραχώρησης του Ναυτικού Ομίλου στον τοπική μας κοινωνία σημειώνοντας ότι σύντομα θα δοθεί η τελική πρόταση της ΕΤΑΔ στον Δήμο Κω,η οποία θα υποστηρίζει τον Δημόσιο χαρακτήρα και την αξιοποίηση αυτού του χώρου, προκειμένου να την περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στον Δήμο Κω για να επιλυθούν τα σοβαρά ζητήματα, όπως είναι και η ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νησί, καθώς θέση της κυβέρνησης είναι οι ακριτικοί Δήμοι να αποκτήσουν ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο αυτοδιαχείρισης για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.

gallery_8749362d1722543b766f8ca57dbced99.jpg

ADVERTORIALS