Σ. Καμπουράκης: Τον Αύγουστο θα προσληφθούν 75 συμβασιούχοι καθαριότητας στην Κω όταν ήδη τα νησιά γέμισαν με τουρίστες

Σ. Καμπουράκης: Τον Αύγουστο θα προσληφθούν 75 συμβασιούχοι καθαριότητας στην Κω όταν ήδη τα νησιά γέμισαν με τουρίστες

Με 30 μόνιμους εργάτες καθαριότητας ‘’παλεύει’’ η Κως των 37.000 κατοίκων και των 200.000 επισκεπτών το καλοκαίρι, ώστε να παρουσιάσει ευπρεπή εικόνα στον τομέα της καθαριότητας, αφού οι συμβασιούχοι απολύθηκαν τον Απρίλιο και η κυβέρνηση δεν δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσληψης των 75 νέων με 8μηνη σύμβαση, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και  Πρασίνου του δήμου Κω Σταμάτης Καμπουράκης, σημειώνοντας ότι ανάλογη είναι και η κατάσταση  σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη.

Υπογράμμισε παράλληλα πως, «Είναι απαράδεκτο να εξισώνονται οι νησιωτικοί τουριστικοί προορισμοί με τους στεριανούς τη Καρδίτσα, τη Λάρισα που έχουν σταθερό πληθυσμό χειμώνα καλοκαίρι και να μη δίνεται η δυνατότητα από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών για μόνιμες προσλήψεις ακόμα και συμβασιούχων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες για ένα καθαρό νησί το οποίο μάλιστα αποτελεί και 4ο τουριστικό προορισμό».

Είναι μέσα Μαΐου, εξήγησε ο κ. Καμπουράκης και οι εργάτες καθαριότητας αναμένεται όπως κάθε χρόνο να αναλάβουν εργασία στη καλύτερη περίπτωση τέλος Ιουλίου αρχές Αυγούστου και ενώ ξεκίνησε ήδη η τουριστική περίοδος.

 «Είναι αδιανόητο να μην δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να προσλάβουν τους 75 περίπου συμβασιούχους πριν απολυθούν οι προηγούμενοι όταν ήδη οι ανάγκες είναι αυξημένες», ανέφερε χαρακτηριστικά, μη παραλείποντας να εκφράσει την οργή του τόσο για την αδιαφορία της κυβέρνησης στο πάγιο αίτημα του δήμου  για προσλήψεις όσο και για την απραξία της ΚΕΔΕ.

Δυστυχώς, συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, «απωλέσαμε και το δικαίωμα που είχαμε το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, να προσλάβουμε πενήντα μόνιμους υπαλλήλους βάσει της 3Κ για ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμων, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον μια στοιχειωδώς στελεχωμένη υπηρεσία καθαριότητας».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος καταβάλλεται προσπάθεια να προσληφθούν με δίμηνες συμβάσεις -βάσει του άρθρου 32 σχετικά με τη προστασία της δημόσιας υγείας- σαράντα υπάλληλοι μέχρι να αναλάβουν εκείνοι των οκτώ μηνών.

’Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι θετική η απάντηση από την Αποκεντρωμένη διοίκηση την επόμενη εβδομάδα γιατί δεν συνάδει από τη μια να επιχαίρεις για τις τουριστικές επιδόσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και από την άλλη να μην φροντίζεις να εξασφαλίζεις όρους υγιεινής και προστασίας όταν μάλιστα εισπράττεις από τους δημότες και τα ανάλογα τέλη’’, υπογράμμισε ο κ. Καμπουράκης.

Πηγή ΕΡΤ

Σύνταξη

ADVERTORIALS