Όραμα + Δράση: «Τι ψηφίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής για λογαριασμό των πολιτών χωρίς καμιάν αναστολή;»

Όραμα + Δράση: «Τι ψηφίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής για λογαριασμό των πολιτών χωρίς καμιάν αναστολή;»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΟΡΑΜΑ + ΔΡΑΣΗ


«Τι ψηφίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής για λογαριασμό των πολιτών χωρίς καμιάν αναστολή;»

Πως γίνεται να μας λέτε ότι μέρος του φυσικού αντικειμένου της εργολαβίας μεταφέρεται σε άλλη μελέτη και αντί να μειώνεται το οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης εσείς το αυξάνετε τη μια κατά 376 και την άλλη κατά 263 χιλιάδες ευρώ;;;

Ασφαλτόστρωση οδών ΔΕ ΚΩ (αρ. μελέτης 4/2020): Το 2020 υπερψηφίσαμε τη μελέτη με αρχικό προϋπολογισμό 1εκ. και 150 χιλιάδες ευρώ.

16/4/2021 υπογράφουν σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου 8 μήνες και συμβατική δαπάνη 617.000 χιλιάδες ευρώ (λόγω της έκπτωσης που δόθηκε)

Στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο εισηγήθηκαν 4η παράταση υπό τον όρο να ψηφίσουμε αύξηση της δαπάνης κατά 376.000 χιλιάδες ευρώ για να ολοκληρωθεί το έργο. Διαφορετικά μας είπαν το έργο δεν θα ολοκληρωθεί!

Το θέμα αναβλήθηκε για να ψηφιστεί στο τελευταίο μνημειώδες δημοτικό συμβούλιο!

Η νέα εισήγηση ως προς την αύξηση κατέληξε στις 263.000 χιλιάδες αλλά και πάλι χρειάστηκαν διορθώσεις την τελευταία στιγμή…. (ήταν λάθος ο ΦΠΑ)

Σκεφτήκαμε πως αν αναβάλαμε και πάλι το θέμα ίσως να γλιτώναμε μερικές χιλιάδες ευρώ ακόμα από μια εργολαβία που θα είχε ολοκληρωθεί σύμφωνα με τη σύμβαση πριν από τον πόλεμο και τις αιτίες των αυξήσεων που πληρώνουν οι Κώοι πολίτες…

Ρωτήσαμε:

-Αν η εργολαβία είχε ολοκληρωθεί στην ώρα της… αν φωτογραφιζόσασταν λιγότερο… θα είχατε το άλλοθι των υπέρογκων αυξήσεων;

-Πως από την πρώτη έως τη δεύτερη εισήγηση υπάρχει διαφορά στο ποσό της αύξησης από 376.000 σε 263.000 χιλιάδες ευρώ και ποιος φορέας επιβεβαιώνει και πιστοποιεί όσα θα ψηφίσετε;

Ρωτήσαμε:

-Πως γίνεται να μας λέτε ότι μέρος του φυσικού αντικειμένου της εργολαβίας μεταφέρεται σε άλλη μελέτη και αντί να μειώνεται το οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης εσείς το αυξάνετε τη μια κατά 376 και την άλλη κατά 263 χιλιάδες ευρώ;;;

-Γιατί δίνετε 4η παράταση (στον κακό εργολάβο κατά τον κύριο Νικηταρά) και επιπλέον τόσες χιλιάδες ευρώ, όταν το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2021!!!

Εμείς δεν πήραμε απαντήσεις. Το ερώτημα όμως παραμένει:

«Τι ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής για λογαριασμό των πολιτών χωρίς καμιάν αναστολή;» 4 χαμένα και επιζήμια χρόνια με πολλές… φωτογραφίες!

ADVERTORIALS