Δήμαρχος Κω για το έργο στην είσοδο της πόλης: Ο εργολάβος καθυστερεί με έναν τρόπο ο οποίος είναι και εξοργιστικός και προκλητικός

Δήμαρχος Κω για το έργο στην είσοδο της πόλης: Ο εργολάβος καθυστερεί με έναν τρόπο ο οποίος είναι και εξοργιστικός και προκλητικός

Δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Απριλίου ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς σχετικά με τις εργασίες στην είσοδο της πόλης.

Ο κ. Νικηταράς δήλωσε:

''Ο εργολάβος ο οποίος μέσα από διαγωνιστική διαδικασία έχει αναλάβει αυτό το έργο αλλά και το έργο για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου στο Πυλί, καθυστερεί και καθυστερεί με έναν τρόπο ο οποίος είναι και εξοργιστικός και προκλητικός και προκαλεί τη διοίκηση, την υπηρεσία, τη Δημοτική Αρχή και κυρίως προκαλεί τους επιχειρηματίες που βιοπορίζονται σε αυτή την περιοχή και όλο τον κόσμο που βλέπει ένα έργο να πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας.

Όταν αναθέσαμε αυτό το έργο είχαμε πει ότι καταληκτική ημερομηνία είναι 24 του Μάη, είμαστε 25 ημέρες πριν και δεν δουλεύουν.

Όταν βγαίνει ένας Δήμαρχος και εξαντλεί την επιχειρηματολογία του με τέτοιες λεπτομέρειες σημαίνει ότι έχει αγανακτήσει και ο ίδιος, αντιλαμβανόμενος ότι πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη από τους συμπατριώτες του.''

Ο Δήμαρχος συνέχισε λέγοντας πως θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση εξαντλώντας όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή του.

Αυτή τη στιγμή γίνεται πλήρωση με φυτική γη των νησίδων, το επόμενο διάστημα θα γίνει φύτευση με μεγάλα δέντρα αλλά και με περίπου 2.500 φυτά, ενώ θα γίνει και νέο οδόστρωμα ( θα ολοκληρωθεί από την έναρξη των εργασιών εντός 2 ημερών).

Σχετικά με το πλάτος του δρόμου ο κ. Νικηταράς δήλωσε ότι με το πέρας του έργου κάθε λωρίδα κυκλοφορίας θα είναι 4,5 μέτρα, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα για μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας.

Σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας στο Τιγκάκι σημείωσε ότι εντός 4 ημερών ολοκληρώνεται το κομμάτι όσον αφορά στην παροχέτευση των οχημάτων και θα εκκρεμεί ο καλλωπισμός του κυκλοφοριακού κόμβου.

Τέλος ο Δήμαρχος Κω αναφέρθηκε και στο νηπιαγωγείο της Καρδάμαινας αναφορικά με την καθυστέρηση στην τοποθέτηση των δαπέδων ασφαλείας, σημειώνοντας ότι η δέσμευση του εργολάβου ότι 5 του Απρίλη τα δάπεδα θα έχουν τοποθετηθεί, ήταν εντελώς αναξιόπιστη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου τα συγκεκριμένα δάπεδα έρχονται από το εξωτερικό και ένα μόνο συνεργείο στην Ελλάδα μπορεί να τα τοποθετήσει, με τις εργασίες λόγω κωλύματος του συνεργείου να πηγαίνουν ένα μήνα πίσω, με τον κ. Νικηταρά να αναφέρει ότι η αναξιοπιστία αφορά τον εργολάβο, ο οποίος έστειλε και σχετική επιστολή με την οποία ζητάει συγγνώμη.

20230428_122310_copy_1600x1200.jpg

20230428_122219_copy_1600x1200.jpg

20230428_122314_copy_1600x1200.jpg

20230428_122223_copy_1600x1200.jpg

ADVERTORIALS