Χαράλαμπος Κόκκινος: Το... "πάρτι " των σκουπιδιών στο Νότιο Αιγαίο να λάβει τέλος !

Χαράλαμπος Κόκκινος: Το... "πάρτι " των σκουπιδιών στο Νότιο  Αιγαίο να λάβει τέλος !

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
           ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

Σύρος 14.3.23


                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το... "πάρτι " των σκουπιδιών στο Νότιο  Αιγαίο να λάβει τέλος !

Τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα που διαδραματιστηκαν  στην  χωματερή 
 ( ΧΑΔΑ) της Σαντορίνης έφεραν και πάλι στην "επιφάνεια" το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων στα νησιά μας και τις καθυστερήσεις των έργων- παρεμβάσεων που απαιτούνται  .

Η διαμαρτυρία της Ένωσης ξενοδόχων Σαντορίνης  ταυτίζεται  με την αγωνία των πολιτών των νησιών μας που επιθυμούν : αφενός  να  υπάρχει  προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου να παραμείνει προστατευμένη  και  ελκυστική η εικόνα της περιοχής μας,  ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά και η τουριστική περίοδο. 
Σίγουρα δεν συνάδει το μοναδικό τοπίο της καλντέρας  με τα άθαφτα σκουπίδια δίπλα στο ΧΑΔΑ  να κάνουν ..."πάρτι"!

Το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων έχει απασχολήσει κατ επανάληψη  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους Δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου όμως οι καταστάσεις πλέον πιέζουν και η ολιγωρία έχει  κόστος!
Οι περιβαλλοντικες αντοχές εξαντλούνται, τα πρόστιμα από την Ε.Ε. "καραδοκούν " ,η ανάπτυξη  απαιτεί  έργα και τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες των νησιών μας θέλουν να ζουν σε περιβάλλον που...δεν κάνουν "πάρτι" τα σκουπίδια .

Απαιτείται εγρήγορση, συνεργασία και τήρηση των χρονοδιάγραμματων για τις προγραμματισμενες παρεμβάσεις στα νησιά μας και  πρέπει ΑΜΕΣΑ να υλοποιηθούν! 

Τέλος θυμίζουμε ότι ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) Ν.Αιγαίου συστάθηκε για να προωθήσει τα απαραίτητα έργα και όχι  μόνο.... για απευθείας αναθέσεις και τοποθετήσεις ειδικών συνεργατών και συμβούλων . 


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

για τον Ανεξάρτητο Περιφερειακό Συνδυασμό " ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου 
-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. 

ADVERTORIALS