Γ. Υψηλάντης: Troll συντακτική ομάδα τ. Δημάρχου πασχίζει να πνίξει τον καημό της. Η Κως προοδεύει αφότου απαλλάχτηκε απ’ αυτούς!

Γ. Υψηλάντης: Troll συντακτική ομάδα τ. Δημάρχου πασχίζει να πνίξει τον καημό της.  Η Κως προοδεύει αφότου απαλλάχτηκε απ’ αυτούς!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Troll συντακτική ομάδα τ. Δημάρχου πασχίζει να πνίξει τον καημό της.

Η Κως προοδεύει αφότου απαλλάχτηκε απ’ αυτούς!

Δήλωση Γ. Υψηλάντη, Εκπρόσωπου Τύπου Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου

 

Αγαπητή ανώνυμη συντακτική ομάδα της «Κως Προοπτική»,

Μάλλον πρέπει να με τιμά το γεγονός ότι για να με αντιμετωπίσετε, ο συντάκτης αυτή τη φορά επιστράτευσε όλη την συντακτική ομάδα. Αναβαθμιστήκατε. Και χαίρομαι για τη διάθεσή σας ν’ ανοίξουμε κουβέντα.

Προφανώς και τα κείμενά μου (ενυπόγραφα πάντα) είναι πολιτικά, βεβαίως εκφράζουν την άποψή μου και όσον αφορά στην ποιότητά τους, αυτή επαφίεται στην κρίση των αναγνωστών.

Επειδή πολλή κουβέντα κάνατε για τη δήθεν άγνοιά μου ή για τις αμφιβολίες σας περί του τι γνωρίζω ή δεν γνωρίζω για την αυτοδιοίκηση, καιρός να συστηθούμε καλύτερα. Ξέρω, ξέρω, εσείς θα μείνετε στη μάσκα της ανωνυμίας σας! Μη σας ζορίζω! Όσοι λοιπόν με γνωρίζουν, ξέρουν ότι όχι απλά διαβάζω, αλλά μελετώ σε βάθος τα θέματα που με ενδιαφέρουν. Κι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε από επαγγελματικά μετερίζια είτε από την άμεση εμπλοκή μου στις εκλογικές της διαδικασίες, είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός μου τα τελευταία σαράντα χρόνια. Και την πορεία της γνωρίζω και τις αγωνίες της και τους αγώνες της αλλά και τις παθογένειές της. Και φυσικά το ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο που την καθορίζει. Για τον λόγο αυτό, στο κλείσιμο αυτής της παρέμβασης θα συστηθώ με την υπογραφή μου αλλά και με μια άλλη ιδιότητά μου, μιας και αναφέρεστε στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θεωρείτε ότι εσείς γνωρίζετε καλά, ενώ εγώ μάλλον όχι.

Τα περί εξυπνακισμών σας τα επιστρέφω, αν και διαπιστώνω ότι οι δικοί σας έχουν ξεμείνει στον ΕΧΤΑ (Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας) του 1985. Κι αν πράγματι τον ξέρετε και δεν τον έχετε απλώς ακουστά, αλήθεια γιατί δεν προσφεύγετε στο Κογκρέσο, καταγγέλλοντας τη δήθεν αυθαίρετη παρέμβασή μας στο έργο των τοπικών αρχών (Δήμων); Έτσι, για να γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Μιλώντας για αυτοδιοίκηση λοιπόν, από που σας προκύπτει ότι η αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι ο προγραμματισμός της ανάπτυξης; Η άγνοια σας (ή τα ψεύδη;) είναι εμφανής. Όπως και το ότι έχετε ξεμείνει κάπου στο μακρινό 1980. Γιατί αν στοιχειωδώς διατηρούσατε κάποια επαφή με το θέμα, θα γνωρίζατε ότι ο προγραμματισμός της ανάπτυξης είναι ένας από τους συνολικά εννέα (9) τομείς αρμοδιότητας των Περιφερειών. Ποιος λοιπόν γνωρίζει και ποιος έχει άγνοια; Παραπομπή για να σας βοηθήσω: Άρθρο 186, ν.3852/10 ως ισχύει σήμερα.

Εάν κάποιος σήμερα, θέλει ισχυρούς Δήμους (πιο πολύ κι από τους ίδιους) είμαστε εμείς. Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου. Για έναν πολύ απλό λόγο. Όσο περισσότερους ισχυρούς Δήμους έχουμε στο Νότιο Αιγαίο, τόσο δυναμώνει η αυτοδιοικητική ομάδα που οδηγεί τα νησιά μας με ασφάλεια στο μέλλον. Και για έναν ακόμα. Γιατί ισχυροί Δήμοι, σημαίνει ισχυροί συνεργάτες που κάνουν τη ζωή και τη δουλειά μας πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική. Όχι απλά δεν θέλουμε να οικειοποιηθούμε το έργο τους, αλλά αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτό και το προβάλλουμε με κάθε τρόπο. Έτσι κι αλλιώς οι ίδιοι οι Δήμοι των νησιών μας γνωρίζουν την πραγματικότητα καλύτερα από εσάς! Ρωτήστε τους και θα σας πουν.

Ας δούμε όμως στην ουσία του, τον πόνο που σας διακατέχει. Κι αυτός προκύπτει αβίαστα από τα γραφόμενα και από τα λεγόμενά σας. Γιατί η σημερινή Περιφερειακή Αρχή να πετυχαίνει τα αποτελέσματα που πετυχαίνει, γιατί η Περιφερειακή Αρχή να συνεργάζεται άψογα με όλους τους Δήμους, ασχέτως χρώματος, γεύσης ή οσμής; Αυτό είναι που σας ενοχλεί. Κι αυτό θέλετε συνειδητά να το υπονομεύσετε κυρίως με ανιστόρητους ισχυρισμούς και ασύστολα ψεύδη. Η εμπάθειά σας στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αγγίζει πλέον τα όρια μιας ιδιότυπης «ξενοφοβίας». Μην τυχόν βρεθείτε στην ανάγκη να σας ξύσουμε, γιατί λέει μπορεί να σας πάρουμε και το εσώρουχο! Γιατί όχι και κανένα νεφρό; Έλεος!

Φυσικά και θα συνεχίσουμε να βάζουμε πλάτη όπου χρειάζεται για να καθαρίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά την κόπρο του Αυγεία που μας κληροδοτήσατε. Γιατί αυτή σας απέμεινε από την εποχή των παχιών αγελάδων. Από την εποχή που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Σας ενοχλεί; Δεν πειράζει! Ας σας ενοχλεί! Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε με πάθος, ένταση και κυρίως με σχέδιο για το σήμερα και το αύριο της Κω, όπως και των υπόλοιπων νησιών μας. Λογοδοτώντας στην κοινωνία και όχι σ’ εσάς!

ΥΓ. Γιώργος Υψηλάντης, Εμπειρογνώμων (Senior Expert) της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ADVERTORIALS